Служіння найбільш убогим

розміщено в: Новини | 0

Служіння найбільш знедоленим є дуже важливим аспектом Євангелізації. У співпраці Місіонерів Облатів Марії Непорочної з Карітас Спес Україна робиться чудова справа.

Вечір з бездомними з живою музикою та з персональними подарунками. Не зважаючи на всі ризики, наше служіння бездомним триває. Скільки б не було викликів, загроз і різних перешкод – маємо бути з тими, хто потребує найбільше. Бездомні – особлива категорія наших бенефіціарів, які завжди є групою ризику номер один. Їм важко дотриматись рекомендації карантину, важко навіть дотримуватись особистої гігієни. Але ми розуміємо, що вірус вражає найбільше ослаблених людей, з низьким імунітетом. Для людини, яка живе на вулиці, тарілка гарячого супу в прямому сенсі – рівноцінна виживанню. А шматок мила, зубна паста, шампунь чи нові черевики – зменшують ризики захворіти в рази. То ж, як і годиться, двічі на тиждень по 6 локаціях в Києві, брат Себастіан Янковський ОМІ (Sebastian Jankowski), працівниця Національного офісу Олена і волонтери розвозять гарячі обіди, та, за потребою, медичну допомогу, засоби особистої гігієни та одяг для близько 200 бездомних.

* * * Тарас живе на вулиці вже багато років, він музикант-самоучка, має чудовий слух, будь яку пісню вмить може підібрати. Нещодавно він знайшов стару гітару, купив нові 4 струни, бо на більше не вистачило коштів і зараз має змогу трохи заробляти своїм співом. Тарас влаштував сравжнє свято, він прийшов на годування з гітарою і в сквері на Костельній відбувся концерт. Вітряного березневого вечора бездомні їли під хіти гуртів Scorpions, Queen та під народні українські пісні.

* * *Для інших двох підопічних брат Себастіан придбав взуття, бо їх старі черевики були настільки протерті, що вони ступали голими пальцями фактично по асфальту. (Фото були зроблені біля костелу святого Олександра, на них видно як Тарас приміряє нові черевики, а інший бездомний – Микола, отримав своє взуття на Контрактовій площі). Ми дякуємо всім благодійникам за допомогу, саме завдяки Вашим пожертвам «Кухня для бездомних» (спільна програма «Карітас-Спес» та згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії), під керівництвом брата Себастіана Янковського ОМІ, може діяти за будь яких умов.__💗

Ваша пожертва допоможе нам допомагати іншим💗💵Реквізити для пожертв:РЕЛІГІЙНА МІСІЯ «КАРІТАС-СПЕС» /CARITAS-SPES/ РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ В УКРАЇНІЄДРПОУ: 21664879; Номер рахунку: UA33 3808 0500 0000 0026 0023 70996; Код банку (МФО): 380805Назва банку : Райффайзен Банк Аваль»; Призначення платежу: «Благодійна допомога: бездомні»

Джерело: Caritas-Spes Ukraine