Поклик Бога є конкретний та делікатний!

розміщено в: Новини | 0

Коли подивимося на різні покликання то вчинивши легкий аналіз можемо побачити кілька етапів. Пропоную, щоб ми спробували їх назвати.

На першому місці беззаперечно – заклик Бога. Перший і найголовніший етап, який дає початок відносин Бога з тобою тому дуже важливим є почути Його голос серед тисячі інших голосів. Найкраще і найпростіше почути голос Господній коли ти в єдності з Ним в Божій благодаті, коли ти молишся, переживаєш реколекції, радишся з сповідником. Бог часто промовляє в тиші. Хоча може промовляти у будь-яких обставинах проте середовище має значення.

Гаразд дивімося далі. Бачимо. Що наступним не менш важливим етапом є зрозуміти, що Бог хоче мені особисто сказати оскільки Він знає мене, моє ім’я, мою історію життя і ситуацію у якій знаходжуся. Бог хоче сказати саме тобі, яке завдання хоче дати, яку дорогу приготував для тебе, ще від моменту коли ти ще був у лоні своєї матері. Хоче вказати тобі конкретний шлях у твоїй дорозі до святості. Зрозуміти його можеш знову ж таки найкраще на молитві та порадившись із провідником твоєї душі. Прийде момент і знатимеш, що Господь хоче від тебе.

Саме тоді починається наступний етап. Мабуть найважчий. Залишити все і піти за Ним. Ти чуєш, Його голос, знаєш, що Він від тебе хоче та тобі бракує відваги, приходить страх. Тобі бракує довіри до того хто тебе кличе бо ти маєш свої плани не розумієш, як можна здобути щось залишивши все. У цьому моменті сповідь, молитва до Духа Святого про мудрість і відвагу та рада духовного провідника допоможуть тобі зробити перший крок на твоїй дорозі покликання.

Ти не перший. Багато пройшло уже цією дорогою і дійшли до святості. Будь відважний. Слухай, намагайся зрозуміти, а зрозумівши з довірою іди за Тим хто тебе кличе і побачиш, що хоч будуть труднощі та Бог тебе ніколи не залишить. Той хто кличе тебе зробить тебе щасливим ще тут на землі, і відкриє для тебе Небо.