Прийняття місії на Волині

розміщено в: Новини | 0

Сьогодні – 29 серпня є особливим днем оскільки саме у цей день 82 роки тому о. Людвік Вродарчик ОМІ разом із братом-ченцем Каролем Зємба ОМІ прибули до Рокитна і уже звідти вирушили до Окопів.

Кожної неділі наші попередники доїжджали відправляти Євхаристію до Клесова о 9.00 та Томашгорода о 11.00, а у Рокитному Служба Божа була о 13.00. Подібно і ми сьогодні через стільки років пізніше відправляли Євхаристію в тих самих парафіях. На Літургіях у всіх парафіях проголошував Слово Боже новий настоятель – о. Павло Томис ОМІ. ( у першій парафії вірних було присутніх на Службі Божій 5 осіб, у другій 25 і врешті третій біля 50 чоловік).

Крім Настоятеля  був також вікарій о. Ромуальд Опєлка ОМІ та гість: о. Марек Дєдзіц ОМІ та місцевий декан – о. Владислав Чайка із Рівного, який делегований Єпископом впровадив місіонерів в справи парафій.

Важливо підкреслити, що місцеві віряни прийняли нас дуже гостино: торт у Клесові, подарунки і зустріч при чаю у Томашгороді, а у Рокитному прийняли згідно українських традицій із короваєм на вишитому рушникові.

Після Усіх Служб Божих був смачний обід, а у вечері відвідав нашу спільноту настоятель Делегатури о. Павло Вишковський ОМІ, який приїхав зі Львова. Наш настоятиль установив о. Павла Томис ОМІ директором резиденції у Рокитному.

Довідка від парафіян: Рокитне – це районний центр Рівненської області, в якому знаходиться парафія Святої Терези від Дитяти Ісус. Костел в Рокитному був побудований в 20-х роках XX століття. Крім парафії в Рокитному отці обслуговують також дві інші парафії: в Томашгороді та Клесові. З 1992 до 2021 року в парафіях працювали Отці Паллотини. 29 серпня 2021 року відбулися Святі Меси з нагоди початку служіння Місіонерів Облатів Марії Непорочної в парафіях смт. Рокитне, Томашгород, Клесів. Настоятелем парафій став о. Павло Томис ОМІ, а вікарієм о. Ромуальд Опєлка ОМІ. На нових парафіях від імені єпископа ординарія Віталія Скомаровського їх привітав о. Владислав Чайка, декан Рівненського деканату. Парафіяльна спільнота гостинно прийняла нових священників та висловлює їм щирі вітання.

Дякуємо Богові за нову Місію на Волині де служив наш співбрат слуга Божий Людвік Вродарчик ОМІ