Перше Всеукраїнське паломництво чоловіків до Санктуарію св. Йосифа у Гнівані.

розміщено в: Новини | 0

Христос Воскрес!

1 травня у гніванському Санктуарії святого Йосифа відулося перше всеукраїнське паломництво чоловіків – представників усіх дієцезій в Україні. Згідно з реєстрацією прибуло понад пів тисячі чоловіків, які прибували з різних куточків України у різний спосіб: потягом, машиною, вело-паломництвом (Хмельницький) чи навіть пішою ходою (Вінниця).

За словами о. Павла Вишковського ОМІ ця подія є історичною і має значення не лише для України, але і для усієї Римсько-католицької Церкви в цілому оскільки уся наша Церква переживає цей рік під опікою святого Йосифа.

День зосередження був наповнений молитвою та свідченнями. Співалися годинки до святого Йосифа, була можливість сповіді. Усього свідченням свого життя у вірі поділилося 7 чоловіків. Після свідчень відбулася конференція о. Романа Лаба на тему батьківства. Далі була перерва на обід.

Приблизно біля 16 год розпочалася процесійною ходою урочиста Євхаристія, яку очолив митрополит археєпископ Мєчислав Мокшицький, проповідь натомість виголосив єпископ Микола Лучок. Також на Службі Божій були присутні майже усі єпископи, які служать в Україні та біля 60 священиків.

Відразу після Євхаристії розпочалася хода з Найсвятішими Тайнами вулицями міста, а на закінчення усі разом заспівали гімн «Тебе Боже Вихваляєм» Дійсно велика подія, яка наповнює радістю, що така велика кількість чоловіків приїхала молитися за посередництвом святого Йосифа у намірах родин в Україні та взагалі у намірах нашої Батьківщини.

Виражаємо вдячність Конференції Єпископату України за організовану подію та хранителям Санктуарію святого Йосифа – Місіонерам Облатам Марії Непорочної. В особливий спосіб місіонерам облатам, які служать в гніванській святині на чолі з о. Христофором Бузіковським ОМІ та всім тим, які долучилися до організації цієї події. Нехай добри Бог всіх Вас винагородить.

https://www.facebook.com/EWTN.Ukraine/videos/167083518661478

Фото: КМЦ