Зустріч молоді 18+ Зміст праці і відпочинку

розміщено в: Новини | 0

«Хто не хоче працювати, хай не їсть». Цей вираз ми знаємо з дитинства, але на цій зустрічі молоді відкрили його наново.

З 5 по 8 березня, молодь з різних куточків України, мала дні зосередження в Тиврові, де намагались відповісти на питання та зрозуміти як правильно працювати та відпочивати. Почули свідчення запрошеного гостя, пана Михайла, який поділився своїм досвідом праці.

Також мали можливість почути конференції отця Петра Врублевського ОМІ, на тему праці, зокрема, праці християнина. Також, не менш важливою була святкова Недільна конференція, де обговорювали тему відпочинку та святкування Святого дня – Неділі.

Мали обговорення в групах, де кожен з учасників ділився, як власним досвідом, так і відкривав для себе щось нове. «Господь промовив до мене через моїх «одногрупників», я просто почула відповідь, на ті питання і хвилювання які я мала», – зазначає одна з учасниць. Також зазначила, що зрозуміла для себе наскільки є важливим відпочинок. «Я мав дуже цікаві розмови в групах. Ми змогли обговорити не тільки ті питання які були по темі, але і багато інших питань, що є важливими для нас, як християнської молоді», – зазначає інший учасник.

Окрім того, мали практичне застосування отриманих знань, тобто попрацювали «на благо суспільства». Але що об’єднало всіх, це взаємоповага і солідарність у праці. Хоча і праця була поділена по групам, але учасники підтримували і допомагали один одному.

Працювали з ентузіазмом і радістю. «Тільки в Тиврові з такою радістю мию посуд», – зазначає і сміється учасниця. Але, як завжди, серцем зустрічі були Служби Божі та Адорації.

Хтось із учасників пережив найкращу Сповідь свого життя, хтось почув голос Бога на Адорації, до когось Господь достукався через абсолютно нетиповий спосіб, хтось побачив його у сході сонця. Але кожний досвідчив цю зустріч. Зустріч з Живим Богом.

Свідчення Марисі Куцолабської: «На цих вихідних я пережила дуже атмосферні реколекції про працю та відпочинок. Нас було 23, не дуже багато, але я познайомилась з усіма. У кожного з нас свій погляд на працю та відпочинок і кожен ділився своїми баченням, історіями, а ще як реколекції змінили їх погляд на працю і відпочинок. Тема про працю ніби така проста і зрозуміла, але не завжди ми виконуємо усе так як має бути, і це дало новий поштовх змінити своє життя. Дуже класно було працювати усім разом. Роботи було багато, але ми разом працювали на Славу Божу. Кожні реколекції у Тиврові дуже особливі, адже там по особливому переживається присутність Божа і це прекрасно»

Марія-Тереза Шибанова