Відновлена каплиця місіонерів облатів

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Учора було освячена каплицю облатського дому св. Йосифа Цебулі ОМІ у м. Гнівані на Поділі. В освячені каплиці брала участь чотирьох особова спільнота Місіонерів Облатів Марії Непорочної: о. Христофор Бузіковський ОМІ, о. Лукаш Майдан ОМІ, о. Антон Літвінов ОМІ, о Вадим Дорош ОМІ. На початку о. Вадим прочитав фрагмент з Діянь Апостолів про наповнення Святим Духом потім після короткої молитви у тиші настоятель монашого дому о. Христофор освятив каплицю.

У центрі каплиці є гарно освітлений хрест, який є ще свідком переслідуваної церкви в Україні. У часі переслідувань віруючі врятували його наражаючись на небезпеку. Подарували нам цей прекрасний хрест парафіяни із Сутиски.

При відновленню каплиці, для нас було важливим, щоб не знищити історичних елементів, місця молитви, які товаришували не одному поколінню місіонерів облатів у Гнівані. Також у капличці є уміщенна Хресна дорога, фатімська фігура Матері Божої, реліквії св. Євгена де Мазенода ОМІ та дерев’яні генофлекторії (клячники), матерял на виготовлення яких пожертвувала нам спільнота місіонерів облатів із Тиврова за, що їм велика подяка. При вході до каплички є кропильниця, яку подарували нам сестри назаританки. Які служать при Санктуарії св. Йосифа.

Дякуємо Богові за цю подію та молимося за усіх хто допоміг у цьому доброму проекті відновлення монастирської каплиці.