Не хотіли ви мене, як семінариста то маєте, як єпископа.

розміщено в: Новини | 0

ІСТОРІЯ ОДНОГО ПОКЛИКАННЯ – не хотіли ви мене як семінариста то маєте як єпископа.
Френсіс Джордж народився 16 січня 1937р в Чикаго.
У серпні 1957р Френсіс Джордж прийшов з проханням, щоб його приняли до облатів Марії Непорочної, але перед тим він хотів бути священиком дієцезяльним і коли прийшов до дієцезіальної семінарії в Чикаго, його не прийняли через слабкий стан здоровя тоді прийшов до облатів і його приняли. Був висвячений на священика в Чикаго 21 грудня 1963 року. А в 1997р Френсіс Джордж став архієпископом Чикаго і на івгурації сказав: не хотіли ви мене як семінариста то маєте як єпископа. Далі 21 лютого 1998 року Йоан Павло ІІ підняв його до звання кардинала.
13 листопада 2007 року, під час осінньої сесії єпископату, він був обраний головою Конференції католицьких єпископів США на третій термін.
Як голова єпископату, прославився у всій країні непорушністю щодо законопроекту про охорону здоров’я, що впровадила адміністрація Барака Обами. Кардинал Джордж був проти неї й тому, що вона дозволяла фінансування абортів з федеральних фондів.
Боровся проти законопроекту, що передбачав надання одностатевим “союзам” тих же прав, які забезпечені традиційним сім’ям і що стосуються потомства, й, зокрема, щодо усиновлення дітей. «Держава не має влади створювати щось неможливе за своєю природою»!!! Державні закони, які намагаються ввести як легітимні «шлюби» між людьми однієї статі, – це ніщо інше, як «юридична ілюзія». Ні держава, ні Церква не мають влади змінити природу шлюбу!!!
Учасник конклава 2005 року де вибрали папу Бенедикта XVI та учасник конклава 2013 року де вибрали папу Франциска. Мав два докторати: з американської філософії і теології. Окрім англійської мови, знав французьку, італійську, іспанську та німецьку. Служив Вселенській Церкві як кардинал, але також служив порадою та підтримкою трьом папам та їхнім співпрацівникам з римських конгрегацій. В 2005р відвідав Україну і звичайно не забув про нас облатів.
Отримуючи найвищу нагороду Лицарів Колумба, кардинал Джордж сказав: «Я перебуваю в руках Божих так, як в певному сенсі, ми всі». За кілька днів перед смертю, роздумував: «Як це буде побачити Господа обличчям в обличчя». Помер 17 квітня 2015р в Чикаго мав 78років.

Залишити відповідь