Служіння Місіонерів Облатів НМ в Луцькій Дієцезії – в парафії св. Терези в смт Рокитне, св. Томи в Томашгороді та св. Варвари в Клесові

розміщено в: Новини | 0

Від 2020 року духовну опіку над парафіянами та парафіями в Рокитному, Томашгороді та Клесові взяли Місіонери Облати Марії Непорочної. Місце це важливе для нашого Згромадження між іншим тому, що на тих теренах, ще від 30-х років вже служили Місіонери Облати в місцевості Окопи. Де також в часі Другої Світової війни загинув мученицькою смертю наш співбрат слуга Божий о. Людвік Вродарчик ОМІ. Однак після декількох років, з огляду на персональні труднощі, Делегатура Місіонерів Облатів була змушена в 2024 році завершити служіння в Луцькій та Запорізькій дієцезіях.

Дякуємо Богу за цей час, особливий, неспокійний через війну… Дякуємо людям за спільний шлях на дорозі віри і спасіння!

Для мене, як для настоятеля парафії, це був виклик пробувати відповідати на актуальні потреби – в першу чергу духовні. Тому дуже тішився духовним ростом – розвитком парафіян, тими хто приступив вперше чи після довгого часу до сповіді, Причастя. Ми пережили також в тому часі підготовку і прийняття таїнства миропомазання. Вдалося в тому часі розпочати біблійні зустрічі, відбулося декілька зустрічей подружніх пар. Регулярно відбувалися катехези для дітей та молоді. Дуже гарно парафіяни відповідали на запрошення до участі в парафіяльних реколекціях. В Рокитному протягом 3 днів була присутня майже вся парафія! Це справді унікально!

З молоддю, дітьми та дорослими брали участь в різних виїзних зустрічах, конференціях, днях зосередження, паломництвах чи просто відпочинку. В цьому часі відвідали неодноразово санктуарії в Тиврові, Гнівані, Бердичеві, Більшівцях. Також побували у парафіях в Чернігові, Львові, Києві. Були і закордонні паломництва: Ченстохова, Меджугор`є та Рим. Це все було додатком – завершенням формації, молитви, щоденної адорації, катехез, зустрічей, розмов – спільного переживання віри. За що щиро дякую о. Славомиру Ставіцькому, з яким свівслужив, та парафіянам!

Мав також дуже теплі відносини з некатоликами! Це була співпраця в сфері гуманітарної допомоги, милосердя. Досвідчив великої довіри, вдячності підтримки і турботи з боку багатьох людей, за що дуже Вам дякую!

Для мене знаком Божої благодаті була готовність та відкритість на співпрацю, що мотивувало – стимулювало до пошуків форм і способів служіння. Багато чого навчився з, і завдяки парафіянам!

Нехай ділення парафіян буде підсумком цього часу, коли ми намагалися турбуватись в першу чергу про Божу славу і спасіння душ!

Для менеце був справді добрий час. Отці Облати показали, що кожен може бути місіонером, що віра не є приватною справою. Отримуючи благодать від Бога, можу й повинна ділитися нею з ближніми. Побачила цю важливість не боятись ставити собі запитання, наприклад: «Що ти сьогодні можеш зробити для інших?» Дуже важливо бачити потреби свої та інших людей.
Я вірю, що Бог через отців Облатів показав нам, як ми можемо ділитися своєю вірою з іншими та своїм життям показувати, ким є насправді християни! Тому дякую Йому і отцям за цей чудовий час!
(Божена)

Дякую за все, за старання і Вашу працю тут. Ви навчили і допомогли мені краще зрозуміти Слово Боже та жити з Богом щодня. (Тамара)

Вдячна отцям Облатам за піклування про нашу парафію. Зміни навкруги храму, мощі Святих, фігурка Діви Марії, завжди нагадуватимуть про їх самовіддану працю. Проте, найважливішим є те, що вони показали ревність у вірі. Я відчула потребу розвиватись у цьому і активніше відстоювати свої переконання. Нехай Всемогутній Бог допомагає і підтримує мене у моєму прагненні! (Лариса)

Богу подяка за цей спільний час, за який багато чого взяла для себе:  усвідомила як важливо не бути пасивною, байдужою, бо мої дії та слова можуть мати великий вплив на інших. Я завжди маю вибір,  не чекати а брати і робити, пробувати і ділитися з іншими, ділитися своєю вірою. Ви навчили що допомагати ближньому, бачити і дбати про потреби інших – це  прояв найбільшої любові. Завдяки Вам я теж зрозуміла що хочу обирати жити свідомо, брати  відповідальність за своє життя, бути вдячною Богу і радіти тому що маю, теж вимагати від себе і щоденно дбати щоб прожити день гідно, чесно, зріло, в любові і в правді до себе і до ближнього. І не знеохочуватися, а пам’ятати що з Богом все можливо! Богу подяка! Вдячна згромадженню, о Рафалу і о Славомиру за цей плідний час! (Марія)

Щиро дякую за час проведений у нашій парафії, буду згадувати вас завжди! Ви навчили мене ніколи не здаватися та йти вперед, ставити цілі і досягати мети. А ще бути людиною, яка готова допомогти. Ваші проповіді надихали діяти і не стояти на місці! Ваше згромадження- це люди сповнені доброти, допомоги та підтримки не тільки духовної, але й матеріальної. Вдячні вам, хай Господь оберігає! (Олена)

За час Вашого служіння моя віра поглибилася, почав більше роздумувати як можу ще духовно зростати, і як можу турбуватися і допомогати іншим. Вдячний Богу за всі проповіді, милосердні справи, поїздки і допомогу. (Віктор)

Парафіянам в Рокитному, Томашгороді та Клесові та о. Олександру бажаємо Божої благодаті і подальшого розвитку на дорозі віри! Хай Бог благословить!!!