Служіння миротворців ХСП у співпраці із місіонерами облатами у Тиврові

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Хочемо познайомити Вас із нашими миротворцями, Християнської Служби Порятунку, які від березня місяця розпочали своє служіння при Тиврівському монастирі Місіонерів Облатів Марії Непорочної. Перш за все їхнє служіння має три напрямки: допомога військовим духова і матеріальна, служіння потерпілим від війни та підготовка до служіння людям з посттравматичним синдромом особливо після перемоги над ворогом. Тому крім служіння військовим і переселенцям наші миротворці проходять психологічну, духову та іншу підготовку, що має на меті допомогти в їхньому служінні. У підрозділі є капелан та 5 миротворців де кожний відповідає за свій напрямок.

Що говорять самі миротворці про свої мотиви:

Капелан підрозділу – військовий капелан КВК о.   Вадим Дорош ОМІ:

“Відколи розпочалася російська-українська війна, я, відчуваючи поклик серця, почав думати в який спосіб зможу допомогти Батьківщині. Я був семінаристом і спочатку почав допомагати переселенцям з Донбасу та землякам емігрантам в Польщі (декілька років). Потім, коли повернувся до України почав їздити, як волонтер в Донецьку область, де служили військовим і цивільному населенню служителі Християнської Служби Порятунку. Мені це подобалось. Далі Андрій Оленчик (Засновник ХСП ) запропонував бути військовим капеланом в Корпусі Військових Капеланів ХСП. Я погодився і служу тут до сьогодні. Яка моя мета? Як будь-якого священника чи місіонера облата заносити Ісуса Христа до кожного у цьому випадку до військових в конкретному середовищі, перебуваючи з ними, молячись за них, даючи приклад життя з Богом та ділячись особистим свідченням, як Господь змінив моє життя, коли я був військовим”.

Миротворець Михайло Рошак : “Ми маєм справу з державним монстром, який будь-що, з диявольською злобою хоче нас остаточно поневолити та кинути в ярмо. Мета у нас зараз одна, одна на всіх, вистояти, здобути та закріпити волю та свободу повну та остаточно. Це можливо, я впевнений, тільки в тому разі, коли ми всеціло довіряємо та славимо ХРИСТА! Якщо Він, Господь, з нами і ми натхненно, творчо та завзято з любовю працюємо, то Все буде Україна!”

Миротворець Пастух Ольга: “Байдужість гірша за ненависть. Не байдужа до речей, що стримують нас у “пустелі”. І попри всі труднощі, стоятиму на сторожі прав і свобод нашої країни, на сторожі Слова, що змінює! Бо не можна розділити любов до Бога і любов до своєї землі, яка зазнала вікових страждань від наших гріхів. Дякую Богу за знайомство з о. Вадимом, який запросив стати частинкою потужної Всеукраїнської команди. Яка моя мета у ХСП? Служіння! Бо немає віри без діла, як і не хлібом єдиним живе людина!”

Миротворець Олександр Заворітний: “Життя- це шлях, на якому ми зустрічаємо перешкоди, труднощі. Гідно долати негаразди непросто, але можливо, якщо є мета, прагнення, наполегливість. Роблю для людей, України все, що в моїх силах. Бути корисним іншим – моє життєве кредо. Ніякі труднощі не зупиняють мене, коли Господь зі мною, якщо хтось потребує допомоги. Саме тому я в команді ХСП, саме тому готовий витрачати час, сили, уміння, знання”.

Миротворець Колеснік Сергій: “Народжений християнином, я, на жаль, не можу ствердно сказати, що був “дисциплінованим” прихожанином своєї церкви! Хоча не одноразово здавалося, у безвихідній ситуації, відчував підтримку Вищої сили. Звертаючись в думках до Господа Бога зі своїми проханнями, отримував допомогу та підтримку, не даючи взамін нічого. У цей тяжкий час для нас усіх, я зрозумів, що настав той момент, коли особисто мені необхідно працювати, щоб віддячити нашому Спасителю своїм служінням, йому через допомогу тим, хто її потребує.”

Миротворець В’ячеслав Панченко: “В теперішній час війни і час випробувань, що Нам зостається: віра, надія, любов – цих троє; але найбільша з них – любов. Саме Вона керувала мною (вела мене) вступити до корпусу ХСП і бути корисним, бути допомогою, як для наших захисників – воїнів, так і для знедолених мирних мешканців. Бо що може бути більшим за любов до Батьківщини, любов до ближнього і, хто як не Господь, є прикладом, як потрібно любити – віддавши своє життя за Нас і хто, як не Церква, вчить і допомагає все більше її відкрити в собі!”

Війна триває і ми за покликанням служимо, віримо і любимо! Потребуємо також і вашої підтримки надалі, як молитвою так і пожертвою!

Пожертву можна перерахувати на картку (Приватбанк):

5168 7573 9001 8713

Призначення платежу: ХСП Тиврів

З вдячністю за молитовну підтримку і просимо про молитву за нашу діяльність!