Обра: свячення пресвітерату й дияконату в обацькій семінарії

розміщено в: Новини | 0

Сьогодні в нашій Вищій Духонвій Семінарії в Обрі трьох наших співбратів: Каміль Джалак OMI, Каміль Кротосік OMI та Артур Павлак OMI прийняли таїнство священства. Двох інших облатів висвячено на дияконів.

Таїнства священства уділив єпископ Адріан Пут. На початку своєї проповіді він звернувся до молодих облатів, підкресливши, як важливо для нього було познайомитися з ними раніше і мати можливість послухати про їхнє життя і шлях покликання. Потім він процитував слова з Псалма 16, які можна було почути під час Меси.

Дорогі друзі, це надзвичайний псалом. Це псалом, який співала людина, що перебувала в небезпеці, у великій, смертельній небезпеці, і ми можемо прочитати, що він неодноразово давав обітниці Богові, просячи Його врятувати його від смерті. Пізніше ми можемо дізнатися, що він отримав те, про що просив – пригадав єпископ.

Неодноразово єпископ також наголошував на важливості чаші у Святому Письмі:

Чаша – це те, що об’єднає ваше дияконське і пресвітерське служіння. Ви будете підносити її над людьми, і це буде ціною мого життя, вашого і всіх нас, хто тут зібрався. […] Нелегко підняти чашу чужого страждання і чужого болю. І в таїнстві священства Господь запросив вас бути прив’язаним до цієї чаші назавжди, до кінця, до смерті.

Джерело: misyjne.pl

Фотографії: oblaci.pl