Перший випуск і школи капеланського служіння РКЦ

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

3 травня 2024 року відбувся перший випуск «Школи капеланського служіння» Римсько-католицької Церкви в Україні. Ініціатором постання навчального курсу для кандидатів до капеланської служби є єпископ ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії і координатор від єпископату від справ з військовими і членами їх родин в Україні – о. єп. Павло Гончарук. Капеланська школа проходила на базі Інституту богословських наук Непорочної Діви Марії в м. Городок на Хмельниччині.

В навчанні взяли участь біля 30 осіб. Серед них є, як діючі військові капелани так і капелани волонтери чи ті які хочуть служити в такий спосіб. Крім священників навчалися деякі світські служителі. В навчальному циклі, який тривав майже два роки з осені 2022 по травень 2024 року і був поділений на 10 модулів по 4 дні було 22 дисципліни. Предмети зазвичай закінчувались заліком, практичними заняттями чи контрольною роботою.

Між іншим були і теоретичні і практичні заняття наприклад: тактичної медицини, фізичного виховання, психології, розв’язання моральних делем в часі війни, богословські питання, історія України, міжнародне гуманітарне право тощо. На закінчення навчаня єпископ Павло Гончарук в каплиці при розгорнутому прапорі капеланського служіння РКЦ, вручив капеланам сертифікати.

Серед першого випуску «Школи капеланського служіння» є один Місіонер Облат Марії Непорочної і діючий капелан РКЦ – о. Вадим Дорош ОМІ. Надіємось, що навчальна програма і отримані навички допоможуть першим випускникам краще служити військовим в часі російсько-Української війни. Усім нам бажаємо справедливого миру і перемоги!