Всеукраїнський з’їзд чоловіків

Слава Ісусу Христу.

4 травня в м. Гнівань у Санктуарії св. Йосифа відбувся щорічний з’їзд чоловіків.

Паломництво чоловіків розпочалося з Адораці та співу годинок до святого Йосифа. Відразу після молитви о. Аркадій хранитель санктуарію привітав паломноків і запросив о. Енріке, який мав конференцію про те, як вдивляючись в приклад святого відповідати на виклики сьогодення. Далі відбулися свідчення леяких чоловіків.

Наступним і одночасно центральним пунктом була Служба Божа, яку очолови єпископ ординарій Києво-Житомирської дієцезії – Віталій Кривицький, він також проголошував проповідь. Говорячи про знаки часу єпископ сказав про велику потребу, але одночасно і виклик часу війни для нас християн, а саме забеспечити гідне виховання найбільш беззахісним, дітям, які втратили батьків. Єпископ наголосив, що цим самим ми даємо дітям сиротам шанс виховатись в родині, що є дуже важливим.

Також на Євхаристії був присутній єпископ Радослав Змітровіч ОМІ, о. Віталій Подолян – настоятель Делегатури місіонерів облатів в Україні та інші священники, диякони богопосвячені особи, семінаристи, лицарі колумба, лицарі Йоана Павла ІІ та інші паломники і парафіяни.

Після Служби Божої була процесія з розарієм у намірах нашої Батьківщини та всіх Захисників. Роздуми над таємничками провів о. Антон, а на кінець процесії усі разом перед Найсвятішими Дарами заспівали гімн Величаємо Тебе Господи.

Після літургійного святкування перенеслись усі на святковий обід. Дякуємо передусім Богові та всім хто долучився до організації з’їзду чоловіків.

О. Вадим Дорош ОМІ