Мучченники Лаосу – бл. О. Вінсент Ленорет ОМІ (1921-1961)

розміщено в: Новини | 0

Народився 12 березня 1921 року у Франціїї.

Навчався теології в облацькому схоластикаті Іль де Франс де став свідком жахливої драми. Німецькими солдатами було вбито 5 молодих друзів, його товаришів по навчанню, самого ж Вінсента було заарештовано.

Після визволення, вирішив добровільно поїхати з місією до Лаосу. Пізніше його було відправлено до Банг Бангу (Муанг Кхан) це було маленьке поселення, буквально із жменькою християн. Служіння там було важким і небезпечним. Вінсент мав дати нову надію цим людям, це був справжній виклик.

Його девізом по життю були слова Ісуса Христа про те, що немає більшого прояву любові, ніж віддати своє життя за іншого.

11 травня 1961 року Вінсент відправився у сусіднє селище на своєму велосипеді. Селянин, що став очевидцем розповідає, як отець під’їхав до пропускного пункту і показав документи, його пропустили. Надалі священник скрився із виду. Пролунали постріли. Селянин не звернув на це уваги, для місцевих це було звичайною справою. Але через деякий час йдучи по своїх справах він натрапив на велосипед отця, недалеко він знайшов тіло Вінсента Ленорета.

Що стало причиною вбивства священника? – ненависть, до людей віри, до священників, до католицької Церкви. Один із друзів Вінсента Ленорета писав «Я впевнений що причиною його смерті була релігія, а точніше католицьке віросповідання»