Рішення залишитись…

розміщено в: Новини | 0

Христос Воскрес! Познайомимося ще з одним місіонером облатом о. Андрієм Рак ОМІ. Один із старших наших співбратів і має великий досвід священицького служіння, яке практично від свого рукоположення до священицького сану 1996 року прослужив в Україні. За цей час служив в різних наших монастирях, будував храми і опікувався духовими потребами людей і на Вінниччині і Київщині і в Євпаторії та інших місцях.

Сам о. Андрій походить із південно-східної частини Польщі м. Кельци. Більшість свого життя прожив в Україні. Напередодні повномасштабного вторгнення, подібно, як багато інших іноземців отримав від польського консульства пропозицію евакуюватись. Проте залишився. Від самого початку повномасштабного вторгнення агресора з росії до нашої Батьківщину взяв активну участь в доставці та розподілі гуманітарної допомоги переселенцям, а в самому монастирі в Тиврові де служив отець із о. Христофором Махельським ОМІ настоятелем парафії та о. Вадимом Дорош ОМІ – військовим капеланом, прийняли понад 70 переселенців з різних частин України.

Пізніше коли частково почалися звільнятися наші території на півдні України доєднався до групи місіонерів облатів і у співпраці з Миротворцями ХСП почали доїжджати із гуманітарною допомогою та душпастирською опікою до Снігурівки та навколишніх сіл. На сьогоднішній день о. Андрій доєднався до Корпусу військових капеланів і продовжує своє служіння ради спільної перемоги. Дякуємо Отцю і молимося у його намірах і намірах нашої перемоги.

О. Вадим Дорош ОМІ