Парафія св Євгена де Мазенода та свв. Ангелів-Охоронців

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу! Ще одне місце де служать наші співбрати місіонери облати, а саме парафія в містечку Славутич. Спочатку кілька слів з історії молодої парафії.

У грудні 1995 року католики, які мешкали у м. Славутичі, звернулися до настоятеля римсько-католицької парафії в Чернігові з проханням про духовну опіку. З цього часу до Славутича почали приїжджати Місіонери Облати Марії Непорочної. Наступним кроком було у 1996 році – єпископ ординарій Ян Пурвінський заснував парафію в Славутичі, присвоївши їй ім’я св. Євгена де Мазенода та свв. Ангелів-Охоронців. Святий Євген де Мазенод є засновником чернечого згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної

Перших кілька років вірні збиралися у приватних домівках, центрах культури та міських клубах. У 2000 році міською владою католикам виділено земельну ділянку під забудову, яку 19 березня освятив єпископ-помічник Станіслав Широкорадюк OFMCap. В цьому ж році Згромадження Місіонерів Облатів розпочало будівництво каплиці з монастирем для чернечої спільноти облатів, які там служили.

Перша Служба Божа на території храму відбулася ще у підвалі незакінченої будови 21 травня 2001 року – в літургійний спомин покровителя парафії св. Євгена де Мазенода. Роком пізніше Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Микола Етерович освятив каплицю з монастирем. В 2002 році призначено для парафії першого настоятеля – з цього часу розпочалося регулярне душпастирське служіння.

На сьогоднішній день в Славутич доїжджають священники ченці із Чернігова: о. Сергій Панченко ОМІ та о. Блажей Гавлічек ОМІ.