Історія одного облата…

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Хочу познайомити Вас із ще одним місіонером облатом, священником, а саме о. Бернардом Фельчиковським ОМІ. Рукоположеним до священицького сану був у 2001 році в Вищій духовній семінарії в Обрі. Отець родом із Польщі проте практично від своїх свячень служить в Україні.

Отець Бернард, як священник мав можливість послужити в різних частинах України. Зокрема на Вінниччині: Гнівань та Тиврів, Обухів, що на Київщині, Чернігів на півночі нашої Батьківщини чи Кривий ріг на сході тощо. Після багаторічного служіння у 2017 році отримав послух до Польщі товаришувати майбутнім священникам в духовному приготування в облатській  Вищій духовній семінарії.

Практично лише приїхав до Польщі і бачачи потребу служіння українцям на еміграції разом із дияконом Вадимом Дорош ОМІ розпочали душпастирство українців в м. Познань, яке триває до сьогодні і служить там нашим землякам о. Вольдемар. Також в семінарії до якої був скерований настоятелями навчаються між іншим семінаристи із України, що дало їм можливість сповіді чи духовних розмов в рідній мові. Проте служіння в семінарії перервала повномаштабна війна в Україні із російським загарбником.

Всі ми пам’ятаємо перші тижні війни: страх, паніка. Багато людей різних професій і не лише жінок і дітей тікали в інші регіони чи виїздили за кордон. Священнослужителі  також не стали винятком. Деякі священники іноземці, кожен із своїх мотивів скористалися із можливості евакуації з України. Наслідком стали брак священників. Саме тоді одним із тих хто відгукнувся на потребу Церкви в Україні став о. Бернард.

Після 5 річного служіння в Польщі на проханні Провінціала повернувся в 2022 році до України та був призначений настоятелем монастиря в м. Обхів. Варто додати, що при монастирі діє організована гуманітарна допомога для переселенців та Дім милосердя для бідних та бездомних. Дякуємо о. Бернарду, за відвагу відповісти позитивно на прохання провінціала та приїхати до України в часі війни.

О. Вадим Дорош ОМІ