Служіння місіонерів облатів в парафії Воздвиження Всечесного Хреста в Полтаві

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Одним із важливих та цікавих місій місіонерів облатів є Полтава. Специфікою того місця служіння від незалежності України, за виключенням війни (виїхали іноземні студенти), було душпастерство українців та студентів з Африки.

Трішки повернемосі в історію. Варто зазначити, що католицька парафія раніше, а саме десь у другій половині ХІХ ст. існувала та повністю храм було зруйновано 1936 році в часі більшовицьких репресій. Наступну згадку маємо 1994 рік коли з Харкова приїхав о. Юрій Зімінський і почав збирати католиків. Далі уже розпочинається наша історія. На запрошення єпископа ординарія у 2003 році почали доїжджати Місіонери Облати Марії Непорочної. Спочатку доїжджав о. Яцек Пиль ОМІ до старої каплиці при які розпочали будівництво храму та монастиря. У 2004 році єпископ Станіслав Падевський освятив храм із назою Воздвиження Всечесного Христа. Після закінчиння будівництва місіонери розпочали душпастирство парафії, а крім того паралельно також від 2005 року і капеланство у місцевій в’язниці.

Сьогодні в часі повномаштабної війни з росією в монастирі при парафії є два священника ченця з нашого ордену. Від початку російської агресії при парафії священниками була організована гуманітарна допомога переселенцям та бідним.

Цей монастир також став місцем де зупинялись перепочити військові капелани та волонтери повертаючись із фронту від наших захисників. Настоятелем монашої спільноти та парафіє є о. Сергій Захарченко ОМІ, а разом із ним у спільноті служить о. Павло Шляхета ОМІ, який часто виїжджає з проповіддями, оскільки є народним місіонером.