Служіння вбогим в часі війни на Київщині.

розміщено в: Новини | 0

Христос Воскрес! Сьогодні хочемо пригадати Вам нашого брата-ченця Себастьяна Янкосвького ОМІ та його служіння бездомним навіть в часі війни, яке не лише не зупинилося тільки навпаки збільшилось.

Багато місіонерів, які працюють в Україні ідуть до убогих, щоб проголошувати їм Євангеліє згідно із нашою облатською харизмою. Одні проголошують місії чи реколекції, інші ідуть до хворих та умираючих, ідуть до в’язниць. Ще хтось їде на в місця України де іде війна, щоб і там люди не залишилися без надії, без Бога, щоб потурбуватися про дух наших Захисників. Є також місіонери, які виховують дітей та молодь провадять дитячі будинки. Один із братів нашого місійного згромадження, брат Себастьян, який уже кілька років у Києві роздає їжу бездомним, тому що дослівно розуміє слова Ісуса Христа: «Істино кажу вам: все, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви Мені зробили» (Мт 25,40), продовжує своє служіння з більшою інтенсивністю.

Брат Себастьян належить до згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні. Практично від початку свого служіння в Україні почав служити найбільш убогим матеріально, а саме безхатькам. Як сам розповідає, що спочатку він почав сам робити бутерброди і роздавати їх на залізничному вокзалі, згодом почали йому допомагати інші безхатьки роздавати їжу. Спочатку кількість, яку годували була 20 осіб. Дуже швидко до цієї доброї справи доєдналася молодь з облатської парафії Св. Миколая у Києві. Поступово кількість волонтерів та потребуючих збільшувалася. Справа натомість почала набирати конкретного характеру. Сьогодні це уже організована допомога бездомним у співпраці з різними організаціями та благословенням єпископа. Варто додати, що не лише хлібом і речами матеріальними домагається безхатькам. Брат Себастьян не одноразово був співорганізатором святкових обідів на Різдво, реколекцій. Деяким бездомним також допомогли через реабілітацію повернутися до нормального ритму життя, а навіть 6 його підопічних стали на Захист Батьківщини. Від початку повномасштабного вторгнення росії до нашої Батьківщини брат-ченець почав також організовувати і сам, як водій доставляти з іншими співбратами гуманітарну допомогу з закордону.

Зараз наш співбрат проживає в обухівському монастирі де є відповідальним за «Дім Милосердя», який функціонує при нашому облатському монастирі. У тому домі щоденно потребуючі люди можуть почути коротку проповідь, помолитися коронкою до Божого милосердя та пообідати. Також, є там можливість прийняти душ та переночувати. Уже декілька місяців там проживає підопічний брата Себастьяна, Сергій, який пробує повернутися до нормального життя і в часі свого відновлення допомагає брату в домі молосердя. Крім того брат-ченець при нашому монастирі відповідальний за розподіл гуманітарної допомоги переселенцям.

Повертаючись до брата Себастьяна то якось я його запитав навіщо він усе це робить? На своє запитання отримав відповідь: «Коли служу убогим завжди пригадую слова з Євангеліє від Матвія, тобто, що коли даю їм їсти то служу самому Богові. Більше того я переконаний, що усі вони потім в своїй молитві заступаються за нами перед небесним Отцем. Саме тому ми розвиваємося та також твердо вірю, що коли помру то Ісус Христос стане переді мною в обличчі того брудного часто окаліченого бездомного і скаже це був Я»

Дякуємо брату-ченцю за його служіння та молимося за нього. Заохочуємо також доєднатися до його служіння. Можна наприклад допомогти фінансово кинувши кошти на цей рахунок для служіння бідним.

Номер картки 4149 6293 6454 6929

О. Вадим Дорош ОМІ