Обухівський монастир історія і сьогодення

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

На Київщині в невеликому, але прекрасному місті Обухів, яке розташоване на пагорбах, є монастирський комплекс в якому проживають та служать ченці ордену Місіонерів Облатів Марії Непорочної, римсько-католицької Церкви.

Трішки з історії. Після розпаду Радянського союзу до нашої Батьківщини почала повертатися релігійна свобода, що призвело до відбудови храмів і святинь знищених 70-ма роками окупації безбожного режиму. Паралельно з відбудуванням святинь на потребу вірних різних конфесій почали поставати нові парафіяльні спільноти, які почали будувати храми.

Подібно відбулося і в м. Обухів. На запрошення християн римо-католиків 7 січня 1995 р. до міста приїхав священники Ян Крапан (за походженням був з Латвії) і відправив першу Службу Божу. До цього вірні мусили їздити до різніих місцевостей де вже були священники. У цьому ж році було заснована парафія, а 4 квітня 1996 року на прохання обухівських католиків єпископ Ян Пурвінський, Ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії, підписав статут Римсько-Католицької Парафії Пресвятої Трійці в Обухові. Спочатку не було храму та священника на місці. Далі регулярно з Києва почали доїжджати ченці ордену місіонерів облатів, які від 3 липня 1996 року в парафії служать і до сьогодні. Храм та монастир побудований та освячений 2 вересня 2006 році. Також в монастирі є реколекційний дім та дім милосердя.

Обухівський монастир це є центральний монастир для Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної, які служать в Україні. Тут служить і проживає 6 ченців: 4 священника та два ченця-монахи. Оскільки це монастир центральний тут проживає головний настоятель наших монастирів в Україні – о. Віталій Подолян ОМІ. Крім о. Віталія є ще настоятель цього обухівського монастиря о. Бернард Фельдчиковський ОМІ та чернеча спільнота монастиря: о. Христофор Бузіковський ОМІ – який є парафіяльним священником та відповідальним за преновіціят, тобто приготування кандидатів до чернечого життя. Брат-ченець – Себастьян Янковський ОМІ, який служить вбогим в «Домі милосердя» та в часі війни з росією займається гуманітарною допомогою для ВПО. Також є брат-ченець Павло Бєганський ОМІ, який є господарником в монастирі та відповідає за реколекційний дім та працівників. Нещодавно до чернечої спільноти доєднався о. Вадим Дорош ОМІ, які до цього служив на Вінниччині. Отець Вадим протягом останніх 5 років систематично доїжджає в фронтові зони оскільки є військовим капеланом від РКЦ та ХСП.

Уся наша чернеча спільнота, в щоденних молитвах, які ми відмовляємо разом молиться за справедливий мир для України, нашу перемогу, всіх наших захисників та мешканців Обухова. Нехай всіх нас благословить Всемогутній Господь.