Великопістні реколекції для Друзів місій в Обухові та трішки інформації про цю місійну спільноту.

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

В днях 15 до 17 березня в нашому обухівському монастирі Місіонерів Облатів Марії Непороччної відбулася реколекційна зустріч Друзів Місій (Друзів Місіонерів Облатів Марії Непорочної). Організатором якої був о. Павло Шляхета ОМІ – співвідповідальний за цю спільноту. Такого типу реколекції відбуваються двічі на рік: в Адвенті в нашому тиврівському монастирі та в Великому пості в обухівському. Темою Великопістних реколекцій був «цар Давид», його життя, відносини з Богом, спосіб молитви.

Скористалися із можливості пережити час духовного відновлення деякі друзі місій із Києва та Полтави. У цьому часі центром кожного дня була Євхаристія. Кожного дня були спільні молитви, можливість сповіді та Адорація. Був також особистий час на роздуми, можливість написання власного «псалму», як звернення до Бога, час на відпочинок.

При цій нагоді хочеться більше познайомити Вас із цією спільнотою Друзів Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні. Має вона початок від часів нашого засновника св. Євгена де Мазенода та об’єднує світських людей навколо нашої місійної харизми та дивізу нашого Ордену «Євангелізувати убогих послав мене Господь». Тобто, це люди, які беруть безпосередньо кожний на свій спосіб участь в нашій місії служіння вбогим. Що дуже актуально сьогодні у часі війни. на сьогоднішній день нас є понад 1500 осіб в різних парафіях в Україні.

ПРИВІЛЕЇ ДРУЗІВ МІСІЙ

1. Друзі Місій беруть участь у заслугах всього Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної, надто в заслугах його місіонерів, котрі працюють по всьому світі.

2. Щоденно відправляється Служба Божа за Друзів Місій, живих і померлих.

3. Облати в усьому світі, в тому числі клірики в семінаріях і послушники у новіціатах, особливо моляться за живих і померлих Друзів Місій.

4. Друзі Місій можуть користуватися повними відпустами, установленими для Облатів: у день вступу до грона Друзів Місій, 19 березня, 27 червня, 15 серпня і 8 грудня.

УМОВИ ПРИНАЛЕЖНОСТІ ДО ДРУЗІВ МІСІОНЕРІВ

1. Задекларувати свою приналежність до спільноти Друзів Місій. Це можна зробити через інтернет, надіславши на електронну адресу druzi.misii@gmail.com наступні дані: Прізвище та ім`я, і електронну адресу тобто е-майл.

2. Щоденно молитись принаймні три молитви “Радуйся, Маріє” або іншу молитву за Місії, про навернення грішників та в інтенції священицьких і чернечих покликань, особливо з України.

3. У разі можливості скласти якесь пожертвування на потреби Місій та на допомогу в підготовці майбутніх місіонерів.

Кожен християнин несе відповідальність за спасіння своїх братів. Сьогодні у світі велика кількість людей не знає правди про Христове Воскресіння. Прийнявши св. Хрещення, ми долучилися до Царського Cвященства Ісуса Христа. А це дає нам право апостольства і накладає відповідальність за місійну справу в світі. Тому кожен з нас має бути місіонером, піклуватися про спасіння ближніх, бо всі ми — брати і сестри у Христі. І ти теж можеш стати місіонером, приєднавшись до справи Друзів Місій.

Через молитву, пожертвування своїх страждань та радостей, через добрі вчинки і матеріальну допомогу нужденним Друзі Місій беруть участь у проголошуванні Євангелія всім народам, в першу чергу — вбогим та найбільш нещасним. Друзі Місій являють собою молитовну опору місіонерів, які залишили рідний край заради Ісуса Христа і спасіння душ.

Можливо, і тебе запрошує Спаситель до місійної справи у світі?.. Скористайся такою можливістю! Приєднуйся до Друзів Місій!

Більше інфорацій та фото знайдете тут: Друзі місій You-Tube або https://www.facebook.com/groups/241614029861751

Підтримати місії та місіонерів

можна фінансовими пожертвами

на картку Приватбанку:

4149 5001 1840 2398 Савицький Богдан

Нехай добрий Господь

щедро винагородить щирі серця!

о. Вадим Дорош ОМІ