Брат-ченець Павло, про своє покликання.

розміщено в: Новини | 0

«Мене звати Павло і я з Бидгоща (Польща) я виховався у католицькій родині і мене цікавило чернече життя вже з дитинства.

Коли мені було 10 років, я став міністрантом у своїй парафії. Зростаючи в католицькій родині був міністрантом тобто був близько вівтаря, а однак почав відходити від Бога і Церкви. Хоча у мене був християнський світогляд, я на жаль не давав доброго свідоцтва своїм колегам. Ходив до храму щонеділі та я не звертав увагу на Божі заповіді. На превеликий жаль, моє життя було згіршенням для інших.

Одного разу я знайшов інформацію в інтернеті про реколекції про покликання, які проводять місіонерські Облати Марії Непорочної. Монастир був недалеко від мого міста, а реколекції були безкоштовні, тому я вирішив туди поїхати.

Просто хотів відпочити кілька днів від повсякденної праці. Відразу мене вразила сердечність Облатів і їхня сімейна безпосередність, їхнє братерство раніше щось такого подібного я ніколи не зустрічав у жодного із священиків. Облат, який вів реколекції говорив про Ісуса Христа простими словами. Мені це дуже сподобалося, завдяки цьому Ісус почав бути близьким до мене. Особливо важливим була для мене сповідь, тоді вперше в житті я зустрів Ісуса, який простив мої гріхи.

У моєму серці появилося бажання залишити все і дати Ісусу все життя. Я також тоді думав про своїх друзів, яким не пощастило, як мені бо вони надаль залишалися далеко від Ісуса Христа. Я хотів, щоб і вони почули б про велику любов Бога до кожної людини. Тому я вирішив приєднатися до Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної, щоб проголошувати Євангеліє всім людям, які знаходяться далеко від Ісуса Христа і Його Церкви. Закінчивши семінарію 13 лютого 2019р я приїхав в Україну де спочатку був пів року в Обухові, вивчав українську мову».

Брат Павло в зараз служить Обухівській чернечій спільноті Місіонерів Облатів Марії Непорочної. Бажаємо братові Опіки Богородиці в його служінні в Україні особливо в часі війни з росією, коли є стільки страждання

Брат-ченець Павло Бєганський ОМІ