Бути військовим капеланом – натуральний вибір священника в часі війни!

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Слава Україні!

Рівно два роки тому розпочалася повномаштабна російсько-Українська війна. На початку хочу сказати, що покликанням кожного Місіонера Облата Марії Непорочної є передусім бути біля убогих, а конкретніше біля найбільш потребуючих. Бути поряд та давати свідчення присутності Ісуса Христа у конкретному середовищі та у конкретному часі і ситуації, тобто відчитувати знаки часу. Мабуть виразним знаком нашого часу сьогодні є війна росії з Україною. Будучи колишнім військовим, а зараз священником та місіонером облатом відчуваю натхнення у часі цієї несправедливої війни служити серед тих, які стали на захист Батьківщини, наших військових. Саме тому останні роки їздив на схід спочатку, як волонтер, а уже потім і як капелан Корпусу Військових Капеланів від Християнської Служби Порятунку в околицях Маріуполя де досвідчив багато Божих благодатей, і де Бог дійсно змінював людські історії наповнюючи Собою. Також робив різні зустрічі з ветеранами російсько-української війни де ми разом перебували на молитві та роздумували над Божим словом чи просто в розмовах ділилися досвідом тощо.

Натомість від 24 лютого 2022 року агресія росії проти нашої Батьківщини перекинулася на всю тереторію України тому це змотивувало продовжити моє служіння нашим Захисникам підтримуючи їх і духово: молитвою, розмовою, таїнствами і матеріально.

Сьогодні, як військовий капелан від РКЦ та ХСП. Головну мету вбачаю у тому, щоб показати нашим Захисникам, що Бог є присутній у їхньому житті, що там на фронті де багато болю і страждання Бог їх не залишає, а є з кожним нашим Захисником. Богові не байдуже, що буде з військоим, його родиною, нашою Батьківщиною. Прагну бути свідком Ісуса Христа, щоб кожен військовий намагався переживати свою конкретну ситуацію в єдності з Богом, який допоможе нам перемогти ворога керованого злом.

Тим більше зараз коли по всіх наших містах маємо стільки Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, за родину, цінності, повертаючись до дому на щиті, розумію наскільки важливою є незалежність і свобода, якщо наш народ платить таку велику ціну.

Також продовжую

навчання, в школі капеланського служіння Римсько-католицької Церкви, яке вже триває півтори роки та дає можливість покращити своє служіння серед наших Захисників і зглибити свої знання та підвищити навички для спільної перемоги.

Щоденно молюсь за наших військових, за їхні родини, за справедливий мир та перемогу України!

За все Богові подяка. Разом ми переможемо!

о. Вадим Дорош ОМІ