Дім милосердя при облатському монастирі є платформою для служіння убогим

розміщено в: Новини | 0

Опікується домом милосердя в м. Обухів, брат-ченець Себастьян Янковський належить до згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні. Практично від початку свого служіння в Україні почав служити найбільш убогим.

Як сам розповідає, що спочатку він почав сам робити бутерброди і роздавати їх на залізничному вокзалі, згодом почали йому допомагати інші безхатьки роздавати їжу. Спочатку кількість, яку годували була 20 осіб. Дуже швидко до цієї доброї справи доєдналася молодь з облатської парафії Св. Миколая у Києві. Поступово кількість волонтерів та потребуючих збільшувалася. Справа натомість почала набирати конкретного характеру.

Сьогодні це уже організована допомога бездомним далі продовжується за благословенням єпископа. Варто додати, що не лише хлібом і речами матеріальними домагається безхатькам. Брат Себастьян не одноразово був співорганізатором святкових обідів на Різдво, реколекцій. Деяким бездомним також допомогли через реабілітацію повернутися до нормального ритму життя.

Крім Києва є також «Дім Милосердя відкритий у м. Обухові при монастирі Місіонерів Облатів Марії Непорочної, за який брат-ченець зараз є відповідальним. У тому домі милосердя потребуючі люди можуть почути коротку проповідь, помолитися та пообідати. Також, є там можливість прийняти душ та переночувати.

Повертаючись до брата Себастьяна то якось його запитав навіщо він усе це робить? На своє запитання отримав відповідь: «Коли служу убогим завжди пригадую слова з Євангеліє від Матвія, тобто, що коли даю їм їсти то служу самому Богові. Більше того я переконаний, що усі вони потім в своїй молитві заступаються за нами перед небесним Отцем. Саме тому ми розвиваємося та також твердо вірю, що коли помру то Ісус Христос стане переді мною в обличчі того брудного часто окаліченого бездомного і скаже це був Я».