Постала спільнота Лицарів Колумба  при Обухівській парафії

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Хочемо поділитися радісною подією у нашій облатській парафії святої Трійці в м. Обухів, зав’язалася спільнота Лицарів Колумба.

До спільноти увійшло 6 парафіян, брат-ченець Себастьян та капаланом спільноти традиційно є настоятель парафії о. Кшиштоф.

Лицарі Колумба це найбілаша у світі католицька братерська організація. Вони були засновані американським католицьким священиком ірландського походження отцем Майклом Макґівні в Нью-Гейвені, штат Коннектикут, США.

Отець Майкл Макґівні чітко бачив проблеми, з якими стикалися католицька Церква на американському континенті в другій половині XIX століття: антикатолицизм, упередженість щодо інших національностей, безробіття, брак соціального забезпечення і рання втрата годувальника сім’ї. У отця Макґівні зародилася ідея, яка б допомогла подолати ці проблеми, створити організацію католицьких чоловіків, які б об’єдналися для того, щоб:

  • допомагати один одному в часі хвороби чи смерті завдяки чому їхні жінки і діти уникнули б злиднів
  • укріпляти себе і інших у вірі, зміцнювати сім’ї і родинне життя
  • стати сильними опорами священиків і єпископів, служити Церкві і суспільству
  • допомагати найбільш потребуючим у громаді

У нас в Україні Лицарі Колумба є і у римсько-католицькій і у греко-католицькій церквах. В наш складний час війни, коли багато родин втрачають своїх годувальників є велика еміграція та безробіття, ця харизма є дуже актуальною. Багато лицарів у цей складний час для нащої Батьківщини багато роблять для подолання цих проблем. Варто сказати, що Лицарі Колумба також є і в інших облатських парафіях наприклад в парафії св. Миколая в Києві чи санктуарії св. Йосифа у м. Гнівань.

Дякуємо за це Богові та молимося за наших лицарів про добрий плід їхнього служіння.