Зустріч молодих місіонерів облатів в Обухові

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

В м. Обухові з 6-9 лютого в монастирі Місіонерів Облатів Марії Непорочної, відбувалася формаційна зустріч молодих облатів. У зустрічі взяли участь місіонери облати із Києва, Обухова, Тиврова, Гнівані, Полтави, Чернігова, Львова та Рокитного.

Зустріч розпочалася 6 лютого у вечорі із адорації Найсвятіших Дарів. Наступного дня від самого ранку мала для нас лекції с. Тетятна Богословець SSPS. Намість уже від обіду 8 лютого за анімував нашу облатську спільноту о. Бартек Мадейский ОМІ, який є віце провінціялом та відповідає за формування молодих облатів нашої Провінції.

У часі зустрічі центром кожного дня була Євхаристія. Перщого дня очолив Службу Божу і мав проповдь до нас настоятель Делегатури в Україні о. Віталій Подолян ОМІ, наступних два дні зміцнювали нас словом Божим: о. Бернард Фельдчиковський ОМІ та о. Бартек Мадейский ОМІ. Нашу зустріч проходила в добрій братерській атмосфері, спільній молитві, та спільній рекреації.

Важливим мабуть для нас всіх було ділення тим, як ми переживаємо час війни, як виглядає наше служіння у цьому часі, які труднощі переживаємо. Ділення власним досвідом: своїми переживаннями, служінням серед людей, які залишили свої домівки, також і служіння серед військових, оскільки було присутніх 5 капеланів ХСП, які служать в різний спосіб нашим Захисникам, зміцнило нас даючи сили на подальше служіння.

Варто сказати, що це перша зустріч молодих місіонерів облатів, які служать в Україні. Дякуємо Богові за цю зустріч, нашим аніматорам та спільноті облатів із Обухова за те, що нас гостинно приймали.