Бути поруч біля убогих!

розміщено в: Новини | 0

Для нас Місіонерів Облатів Непорочної Марії з Чернігова є цінне також служіння вбогим, які до нас приходять по гарячу страву у вівторок: жінки (50 осіб) і по четвергах чоловіки (40 осіб). Так ось, головне для нас — це служіння людині — не абстрактному поняттю, а живій, конкретній людині: «Як ви зробили одному з братів Моїх менших, так зробили й Мені». Так говорить Господь Ісус. Віримо, що тим самим усяке полегшення страждань стає справжнім богослужінням.

Вбогих багато і всі приходять де можна отримати безкоштовно, але пам’ятаємо, що це служіння — воно важливе, що людина, яка приходить, отримує від нас не тільки щось для тіла, а є нагадою подумати про своє духовне та душевне одужання, (кожного разу читаємо Євангеліє є можливість поспілкуватися зі священниками з парафіянами). Нам допомагають наші парафіяни, які готують смачні страви.

У Євангелії Христос говорить одній людині, яку зцілив: «Не гріши, щоб не сталося з тобою гіршого». Можемо сказати, що людям важке це духовне, моральне зростання. Знаємо, що все велике та прекрасне завжди є важким. І той, хто приходить, щоб отримати щось для тіла може з часом задуматися про голод своєї душі і також прийде до Христа та віднайде в собі духовні сили. Це сила, яку дає Бог відкритому серцю. Це те, що ми християни називаємо благодаттю.

І цією Божою благодаттю Господь ділиться з нами, а ми вже передаємо далі.

О. Сергій Панченко ОМІ