Два облати стали офіційними військовими капеланами від Римсько-католицької Церкви в Україні.

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Війна в Україні з росією, яка триває з 2014 року змусила частину священиків різних християнських церков поїхати за нашими Захисниками в фронтові зони, щоб забеспечити духову та психологічну підтримку військовим. Багато з яких спочатку, як волонтери, а пізніше, як капелани від ХСП були поруч з Захисниками в АТО на сході. Куди також регулярно доїжджали на ротаційній основі священники від римсько-католицької Церкви.

З початком повномаштабного вторгнення кількість військових, які стали на захисті значно збільшилась, а відповідно потреба в військових капеланах значно зросла. Однією із відповідей католицької Церкви в Україні була підготувати священників до служіння серед військових і створення певної структури координації, яку очолив єпископ Павло Гончарук.

До структури військового капеланства увійшли священники різних монаших орденів та священники дієцезіальні. Як перші такі другі регулярно виїжджають на фронт до різних підрозділів, щоб запевнити їм у першу чергу духову підтримку. Кілька наших священників була призвана до лав ЗСУ і зайняла там посади військових капеланів.

Нещодавно єпископ Павло вручив кільком десяткам священників посвідчення військового капелана від РКЦ в Україні. Цей крок дав можливість офіційному капеланському служінню серед військових від нашої Церкви.

Серед перших офіційних військових капеланів РКЦ є два місіонери облати. О. Вадим Дорош ОМІ, який служить військовим, починаючи від АТО та о. Антон Літвінов ОМІ, який розпочав своє служіння з початком повномаштабної війни росії проти України. Два облати протягом останіх двох років служать військовим доїжджаючи, як капелани від ХСП на волонтерських підставах до різних підрозділів ЗСУ зокрема деяких підрозділів: 59, 56 та 95 бригад в різних фронтових напрямках. Частину місійних виїздів місіонери разом з миротворцями зробили разом де згідно із своєю харизмою проголошували Ісуса Христа словом і прикладом серед Захисників. Всім нам наснаги і перемоги!