Новорічна зустріч молоді в тиврівському облатському монастирі

розміщено в: Новини | 0

Христос народився Славімо Його!

SONY DSC
SONY DSC

З 30-грудня по 2 січня в у Тиврові в монастирі Місіонерів Облатів Марії Непорочної відбувалася традиційна зустріч молоді на Новий рік. Хоча зустріч була традиційною проте формат зустрічі був змінений оскільки у нас в Батьківщині відбувається війна з росією. Усіх молодих осіб було приблизно 30 осіб крім однієї особи усі були з Вінниччини. Практично кожна особа мала батька, брата чи близьку людину, яка стала на захисті Батьківщини. Метою зустрічі було показати чим ми, як християни можемо допомогти наблизити нашу перемогу та справедливий мир, тобто наша місія в часі війни заносити мир там де спустошення і розруха, щоб не боятися брати відповідальність.

SONY DSC

Зустріч почалася з Служби Божої, яку очолив о. Христофор Махельський ОМІ і впровадив нас в тему зустрічі. Уже вранці о. Антон Літвінов ОМІ сказав конференцію на тему «Покликані заносити мир там де іде війна» після чого було ділення в групках. о. Вадим Дорош ОМІ в часі проповіді на Службі Божій новорічній пояснив молоді, чим є  справедливий мир та що потрібно шукати перш за все Ісуса Христа, який дає нам внутрішній мир тим самим даючи нам сили заносити мир до інших. Також того дня ми разом молилися за наших Захисників більше сотні знайомих воїнів згадали поіменно. Вшанували молитвою також загиблих та усіх хто постраждав у російсько-Українській війні та відправили Службу Божу у намірах справедливого миру перемоги над ворогом. Замість традиційної дискотеки для молоді та салютів ми помолилися на Адорації де прославляли Бога і молились у намірах України та була можливість сповіді. Після Адорації ми разом колядували.

SONY DSC
SONY DSC

Колядування також ми продовжили і наступного дня. Разом із оркестром та православними християнами ми влаштували колядування біля вертепу у Тиврові та заспівали гімн України. Далі перейши до православної святині де о. Богдан Бицкало ПЦУ очолив молитву за Воїнів і Україну після якої ми разом заспівали колядку.

SONY DSC

Також в часі зустрічі ми гостили родини військових Валентина і Юлію та Світлану з сином Сашком, якої чоловік в даний момент на сході. Світлана поділилася з молоддю свідченням віри і з особистого досвіду війни поділилася, як Бог її підтримував. В часі свідчення вона підкреслила важливу роль молитви.

SONY DSC
SONY DSC

Дякуємо Богові за Його любов до нас та молимося за справедливий мир та перемогу над ворогом!