День Убогих у Києві

розміщено в: Новини | 0

В цю неділю 13 листопада на Всесвітній день вбогих понад 200 бідних і бездомних людей зібралося на спільний обід, який для них приготувала Місія «Карітас-Спес Україна» спільно з сестрами Милосердної любові у співпраці зі Місіонери Облати Непорочної Марії в Україні.

В програмі святкування була спільна служба Божа, святковий обід та концерт організований волонтерами. Провів Службу Божу за бідних і розділив з ними обід Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас. Розмовляючи з присутніми нунцій розповів їм історію про те, що робить людей щасливими: «Шістнадцять років тому, я зустрів одного багатого чоловіка, який був дуже нещасний. Він розповів мені, що раніше мав 5 мільярдів доларів, а зараз тільки 500 мільйонів. Цей чоловік був в розпачі, казав, що його життя закінчилось, він не знав як йому жити, хоча він залишався дуже заможною людиною, але був нещасний. Відомий святий Йоан Золотоустий говорить, що ми всі живемо у вигнанні. І в цьому вигнанні дуже важливо допомагати один одному хто чим може, словами, ділами, прикладом, солідарністю і молитвою. Тому що, якщо ми залишаємось без допомоги – буде складно кожному. Тому в день бідних ми сьогодні святкуємо солідарність між нами. Ми молимось за себе і за всіх.

Думаю, що ми всі зустрінемось у вічному житті й дуже важливо сьогодні жити так, щоб думати, що ми скажемо один одному у вічному житті». Підопічні Брата Себастіана Янковського OMI (Sebastian Jankowski) розповідали, що вони через опіку брата Себастіана та кого волонтерської команди відчувають себе потрібними та прийнятими. Ми почули декілька звернень до брата Себастіана, коли люди розповідали, що вдячні й зворушені до сліз щирістю, теплотою і добром, яке побачили на зустріч. А наші постійні підопічні, зауважували, що приходили як в родину і дякували тим, хто долучився до такого служіння коштами, молитвою чи присутністю.

Джерело:Caritas-Spes Ukraine