Наш капелан взяв участь у заходах у День Захисників та Захисниць України!

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

14 жовтня в нашій Батьківщині відзначаємо потрійне свято. Перш за все це урочистість за східним календарем Покрови Богородиці, День Українського Козацтва та День Захисників та Захисниць України. Сьогодні особливо коли в Україні є війна з агресивною росією відбулися урочистості привітання та вшанування полеглих Захисників та Захисниць у Тиврові.

У урочистому заході взяли участь перш за все військові з роти охорони та військовий комісар і капелан. Також були представники місцевої влади, поліції, різних організацій між іншим і Корпусу Миротворців ХСП, місцеві жителі та переселенці.

На початку слово привітання мали голова Селищної Ради Сергій Кицишин та військовий комісар Кулик Сергій. Далі трохи культурної програми після якої відбулася духовна частина зустрічі де передали слово місцевим священнослужителям. Спочатку мав слово о. Вадим Дорош ОМІ (РКЦ), який є військовим капеланом і регулярно відвідує з духовною і матеріальною допомогою на півдні та сході нашої Батьківщини. У своїй проповіді військовий капелан подякував військовим та волонтерам, які наближають нашу перемогу над ворогом стоячи на захисті Батьківщини та підкреслив, що Бог є тим який може дати нам перемогу тому маємо завжди звертатися до Нього в наших молитвах. Потім усі разом помолилися за Захисників про силу і витривалість, за всіх полонених, за тих хто в окупації та всіх полеглих у російсько-Українській війні далі молитву продовжив місцевий православний священник о. Богдан Бицкало (ПЦУ) додавши наміри молитви за владу, волонтерів, капеланів. Після спільної молитви священик привітав усіх присутніх із святом і потиснув особисто руку усім захисникам.

На закінчення відбулося покладення квітів полеглим у війнах за Батьківщину усім щиро дякуємо та молимося за наших Захисників та Захисниць за посередництвом Богородиці, щоб укрила усіх їх свої покровом. Нам усім натомість бажаємо справедливого миру і перемоги над ворогом.