Ситуація в Україні – одна із тем Генерального Капітулу Місіонерів Облатів

розміщено в: Новини | 0

Генеральний Капітул Місіонерів Облатів, що вже понад 3 тижні триває в італійському Немі, і трагедія в Україні дуже тісно пов’язані.

Насамперед наголошено, що Капітул відбувається саме в часі військового свавілля рф в Україні, тобто саме тепер в одній із країн Європи йде війна, від якої потерпає не лише Європа, а й увесь світ. Для того, щоб учасники зустрічі, прибулі з різних континентів, краще зрозуміли, що відбувається на нашій землі, з конференцією 6 жовтня 2022 року виступив настоятель парафії св. Миколая в Києві о. Павло Вишковський ОМІ. Темою його доповіді була актуальна ситуація в Україні, а також служіння Місіонерів Облатів Марії Непорочної у цей нелегкий час.

Отець Павло, зокрема, згадав 2014 рік – початок військової агресії рф, коли він виїжджав зі служінням у сіру зону поблизу окупованих територій Східної України, та недавні події, коли  Місіонери Облати, попри оточення і небезпеку смерті, залишились зі своїми парафіянами у таких містах, як Київ та Чернігів. Тоді в парафії св. Миколая в Києві облати створили волонтерський осередок та роздали понад 300 тонн гуманітарної допомоги жителям навколишніх міст та сіл. У Тиврові вони прийняли під свій дах багато втікачів, які перебувають там досі, а в Обухові почали випікати хліб для найнужденніших безхатьків.

Новообраний Генеральний Настоятель Місіонерів Облатів Марії Непорочної заявив, що свою першу закордонну подорож він бажає здійснити саме в Україну. Після конференції о. Павла Вишковського чимало місіонерів з Африки, Азії, Латинської Америки, Канади, США і Європи запевнило, що постійно моляться за мир в Україні. Спільна молитва всіх учасників Генерального Капітулу в намірі миру в Україні відбудеться в понеділок, 10 жовтня 2022 року.