“Покликані: служити, вірити, любити!” У Тиврові нові миротворці у нашому підрозділі

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

 Маємо велику радість! Корпус Миротворців поповнився новими служителями! З подякою Богові, вітаємо у команді Світлану Панчеко, Олега Баню, Сергія Михальчукака та Андрія Козаченка!

Структурний підрозділ «Християнський Миротворчий Корпус»

Християнський Миротоврчий Корпус (ХМК) створений, як структурний підрозділ Християнської Служби Порятунку з метою об’єднання християн у корпус служителів, покликаний діяти в екстремальних умовах безпосередньо у місцях подій або місцях тимчаосового перебування осіб, постраждалих внаслідок таких подій (зона війни, окупації,  епідемії, стихійного лиха, техногенної катастрофи, екологічного катаклізму, гуманітарної кризи, релігійного переслідування, етнічної чистки, іншої надзвичайної ситуації, а також тимчасові табори біженців, польові госпіталі, тактичні оперативні бази тощо). До складу ХМК, зокрема, можуть належати фронтові волонтери, рятувальники, військові психологи, тактичні медики, інструктори з виживання, антикризові медіатори, координатори цивільної оборони, спеціалісти з міжнародного гуманітарного права, інші категорії служителів.

Завданнями ХМК, зокрема, є:

– проведення рятувальних операцій, моніторингових рейдів, гуманітарних, медичних і миротворчих місій тощо у місцях, що потерпають від надзвичайних ситуацій;

– розгортання територіальної мережі цивільної оборони на основі церквоних середовищ, рухів, спільнот;

– поширення знань та навичок серед населення з метою підвищення рівня підготовки до виживання в екстремальних умовах (тактична медицина та медична евакуація,  поводження з вибухонебезпечними предметами та токсичними речовинами, основи виживання під час бойових дій та надзвичайних ситуацій, екстрена психологічна допомога  тощо);

– провадження пастирського, євангелізаційного та молитовного служіння у середовищі відповідних цільових груп.

Підрозділ у Тиврові постав понад пів року тому у зв’язку з ескалацією російсько-української війни. Він входить до Структурного Християнського Миротворчого Корпусу, який налічує зараз біля 170 служителів по усій Україні. Заснував підрозділ у Миротворців ХСП у Тиврові військовий капелан ХСП КВК о. Вадим Дорош ОМІ він і є зараз призначений капеланом усього корпусу. Натомість у Тиврові знаходиться координаційна команда та оперативний підрозділ до якого входять в даний момент 10 осіб.

Нашим новим служителям бажаємо нехай Бог провадить, а плоди нашої праці постійно примножуються на славу Божу!

(Маємо надію, що в найближчому майбутньому в Гнівані постане самостійний підрозділ)

Можна долучитися до діяльності нашого підрозділу жертвуючи свою молитву у намірах нашогого служіння чи допомогти фінансово перерахувавши кошти на нашу картку: 5168 7520 1778 3641 (Колеснік Сергій Віліамович)

За всю допомогу Нехай Милосердний Бог усіх винагородить і дарує нам усім перемогу!