Місіонери Облати Марії Непорочної розпочали Генеральний Капітул

розміщено в: Новини | 0

У Немі, поблизу Рима, урочистою Євхаристією під проводом Генерального Настоятеля Місіонерів Облатів о. Луїса Лоугена ОМІ у свято Воздвиження Господнього Хреста розпочався 37-й Генеральний Капітул Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної, який триватиме до 14 жовтня 2022 року.

Проходитиме цьогорічний Капітул під гаслом «Паломники надії у сопричасті». Взяти участь у цій події прибуло 115 осіб, серед них 78 – це ті, що належать до Згромадження Місіонерів Облатів, ще 30 допомагатимуть у перекладах. Впродовж перших чотирьох днів участь братиме ще 7 мирян – люди, які по-особливому живуть облатською харизмоюГенеральний Капітул – це найвища форма влади у Згромадженні. Він збирається раз на 6 років для того, щоб обрати Генерального Настоятеля і його раду. Крім цього, на Капітулі обговорюють уставодавчі справи, апостольську діяльність, матеріальні питання, а також розв’язують інші проблеми Згромадження.

На Капітул Місіонерів Облатів Марії Непорочної прибули представники керівництва, як напр. провінціали тих провінцій, де налічується понад 100 місіонерів, та члени теперішньої Генеральної Адміністрації Згромадження, однак переважна кількість учасників – обрані делегати.

Регіон Польської Провінції, що охоплює такі країни як Польща, Білорусь, Україна, Росія, та Делегатуру країн Бенелюксу (Франція, Бельгія, Люксембург) представляють троє облатів – о. Войцєх Попєлевскі, Мацєй Міхальскі та о. Павло Вишковський з України, теперішній настоятель парафії св. Миколая в Києві. Просімо про дари Святого Духа для учасників Капітулу та добрий вибір Генерального керівництва, яке очолюватиме Згромадження впродовж наступних шести років.