ІV Всеукраїнський День пам’яті Мучеників за віру в ХХ ст., в Україні

розміщено в: Новини | 0

3 вересня відбувся Четвертий Всеукраїнский молитовний день мучеників за віру ХХ ст. День, коли ми згадуємо тих, хто віддав своє життя зберігаючи найцінніше – свою Віру. Віру в нашого Господа -Ісуса Христа . Молитовний день розпочався з Адорації Пресвятих Дарів.

Після Адорації була Служба Божа, яку очолив єпископ ординарій Кам’янець-Подільскої дієцезії – Леон Дубравський. Проповідь провадив єпископ Радослав Змітрович ОМІ, під час якої зауважив , що дуже важливо пам’ятати про смерть і не боятись померти. А це можливо, коли покладаємось не на матеріальні , земні речі, а на Господа. Після Служби в Меморіалі мучеників за віру відбулась Хресна Дорога, роздуми до якої підготував о. Домінік.

Зупиняючись на стояннях, кожен міг роздумувати над тим, через які страждання проходили наші предки . Наскільки незламні Вони були. Деякі свідчення насправді доторкаються сердець. Після закінчення Хресної Дороги мали фуршет. Велика подяка всім, хто долучився до організації та підготовки цьогорічного молитовного дня пам’яті. Особливо – Місіонерам Облатам Марії Непорочної, Лицарям Колумба та Йоана Павла ІІ, Миротворцям ХСП з Тиврова, католицькому телебаченню, волонтерам, парафіянам та переселенцям з нашого монастиря, які допомагали у приготувані свята, працівникам кухні, семінаристам та хору, а також і усім, хто допомагав.

Живімо так, аби надалі нести цей дар Віри, який так мужньо відстоювали наші предки. Мученики за віру української землі – моліться за нас і випросіть у Бога справедливий мир та перемогу для України!

Марія-Тереза Шибанова