Облатський семінарист Микола Заторський ОМІ – прийняв служіння аколітату.

розміщено в: Новини | 0

9 червня у Вищій Духовній Семінарії – Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Обрі (Польща), 6 -ть семінаристів прийняли, з рук о. Павла Зайонц ОМІ, провінціяла нашої Провінції – служіння аколітату. Це означає, що шість молодих облатів стали надзвичайними слугами Євхаристії: можуть заносити Ісуса в Найсвятішому таїнстві до хворих, допомагати в Святому Причасті в часі Служби Божої, чи за відсутності священника, виставлення до адоруванням Ісуса Христа… Часто є потрібним таке служіння на місіях де бракує священників.

Прийняття цього важливого служіння відбулося традиційно під час Євхаристії в семінарійній каплиці. Службу Божу очолив та виголосив проповідь о. Провінціял. Відразу після проповіді наступив урочистий обряд прийняття служіння аколітату.

У традиції нашої місійної семінарії служіння «аколітату» уділяється кандидатам, які у вересні складатимуть свої вічні монаші обіти: послуху, вбогості, чистоти та витривалості в Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної до смерті. Тобто маємо шість молодих облатів, які уже за декілька місяців хочуть зв’язати своє життя з Богом живучи харизмою служіння убогим заносячи їм Євангеліє, аж до кінців землі.

Серед шести нових аколітів є троє облатів з Польщі, по одному з Камеруну та Нігерії та один семінарист з України – Микола Заторський ОМІ (тер Барської парафії с. Чемериське). Бажаємо Колі та іншим семінаристам Божого благословення та доброго приготування до складення вічних монаших обітів у нашому місійному Ордені. Богу подяка!