Храм святого Миколая в Києві врешті повертається у лоно Церкви – історичну справедливість відновлено!

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

Перше червня стало визначальною датою в багатостраждальній історії парафії святого Миколая – в цей день врешті-решт, завдяки зусиллям багатьох вірних було відновлено історичну справедливість й християнська святиня повернулася у лоно Церкви. В цей день в Храмі св.Миколая з цього приводу відбулося урочисте богослужіння.

За участі єпископа Віталія Кривицького – ординарія Київсько – Житомирської дієцезії, єпископа Олександра Язловецького, помічника Київсько – Житомирської дієцезії, монсіньора Джосефа Марамреди, представника Папи Римського, та держави Ватикан в Україні. Представників Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій , о. Віталія (представника блаженнішого Епіфанія УПЦ), о. Павла (представника блаженнішого Святослава УГКЦ), та багатьох священиків і вірян Києва.

Також з вітальним словом виступив Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, який запевнив всіх присутніх, що віднині в цій будівлі звучатиме молитва до Бога.Нагадаємо, що підставою повернення храму вірянам стала низка рішень владних інституцій, закріплених Меморандумом, укладеним між владою та парафією.

Релігійна громада, в свою чергу, прийняла на себе обов’язок з відновлення, реставрації й збереження вкрай знищеної святині, як пам’ятки культури, відповідно до найкращих міжнародних та вітчизняних стандартів. А Міністерство культури і інформаційної політики на виконання взятих зобов’язань найближчим часом має завершити підготовку відповідних документів.