21 травня – урочистість святого Євгена де Мазенода

розміщено в: Новини | 0

Святий Євген де Мазенод ОМІ – Тиждень молитв про покликання до нашого Згромадження. Розпочинаємо святкування нашого засновника, святого Євгена де Мазенода. Передусім це час коли, як його духовні сини хочемо подякувати за дар його покликання і за те що будучи відкритим на натхнення Святого Духа подарував прекрасну дорогу до святості, харизму – проголошувати Євангеліє Убогим, якою стільки місонерів облатів живуть.Святий Євген де Мазенод був священиком, єпископом ХIХ століття.

Знав трагедії тих часів, але не був приголомшений ними. Адже Бог діяв сильніше в Ньому, сильнішою була віра в Ісуса Христа, Спасителя людства і Господа історії, сильнішим у Нього було Боже милосердя, що проявлялась в служінні вбогим, сильнішою була материнська ласка Марії, тому Євген дає назву Згромадження Місіонери Облати Марії Непорочної. В нас розпочинається тиждень молитов про облатські, місіонерскі покликання 21-29 травня, запрошуємо дорогі наші друзі приєднатися до молитви, щоб через заступництво св. Євгена де Мазенода Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної зростало в Україні.Молитва.

Боже наш Отче! Дякуємо Тобі за те, що Ти покликав св. Євгена де Мазенода наслідувати Ісуса Христа, Спасителя і Вісника Євангелія. Він, захоплений Твоїм Сином Ісусом, беручи участь в Його співчутливій любові до світу, цілковито віддався службі Церкві, пробуджуючи місійні покликання в усіх куточках землі. За Його заступництвом пробуди в нас палаючу і живу любов до Ісуса Христа, яка розпалить в нас прагнення святого життя і віддання справі місій. Навчи нас будувати апостольські спільноти, які були б знаками Твоєї любові, які були б присвячені євангелізації вбогих. Нехай Непорочна Марія буде нам Матір’ю і Провідницею, щоб ми неустанно приймали Ісуса Христа і вказували на Нього світові, Спасителем якого Він є. Амінь.(о. Марчелло Дзаго OMI) Всіх Місіонерів Облатів Марії Непорочної і тих, які живуть цією прекрасною харизмою вітаємо зі святом.

У нашій парафії в Рокитному (рівненьська обл.) відбудеться встановлення реліквії св. Євгена де Мазегода.