Моє служіння військовим капеланом сьогодні

розміщено в: Новини | 0

Покликанням кожного Місіонера Облата Марії Непорочної є передусім бути біля найбільш потребуючих. Бути поряд та давати свідчення присутності Ісуса Христа у конкретному середовищі. Будучи місіонером облатом відчуваю натхнення у часі війни з Росією служити серед військових. Саме тому останні роки їздив на схід в околицях Маріуполя, робив різні зустрічі з ветеранами російсько-української війни тощо

Від 24 лютого цього року російсько-українська війна перекинулася по цілій Україні тому продовжую моє служіння, як військовий капелан Корпусу Військових Капеланів ХСП. Головну мету вбачаю у тому, щоб показати нашим Захисникам, що Бог є присутній у їхньому житті і ми також маємо бути разом з Богом, який допоможе нам перемогти ворога керованого злим.

У моєму служінні військовим можу виділити три напрямки: щоденне служіння на місці, співпраця з іншими капеланами та волонтерами, щоб допомогти матеріально військовим та виїзди ротаційні.

Відносно першого напрямку, намагаюся щоденне через присутність серед Захисників заносити правду про Ісуса Христа в розмовах, особистому прикладі, декому через таїнство сповіді чи молитву за кожного з хлопців.

Другий напрямок є добре логістично організований. Практично підтримуємо контакт з багатьма військовими капеланами по Україні. Натомість також добра логістика у співпраці з волонтерами. Тут варто відзначити велике безкорисливе служіння волонтерів з України та Польщі (світські та духовенство). Є допомога також з інших країн. Великою допомогою є підтримка усіх напрямків місіонерами облатами та Корпусом Миротворців ХСП в нас на місці у Тиврові. Усе це дає можливість допомагати нашим Захисникам.

Нарешті третій напрямок. Подібно, як раніше як капелан я їздив на схід так зараз розпочав їздити на південь нашої Батьківщини, щоб мати можливість особисто зустрітися з Воїнами, які захищають нас, щоб з ними порозмовляти, підтримати, помолитися та передати необхідну допомогу.

На кінець хочу щиро подякувати усім співбратам Місіонерам Облатам Марії Непорочної, волонтерам та кожному хто за нас молиться та допомагає. Дякую за підставлене плече нехай Добрий Бог усім Вам винагородить.

о. Вадим Дорош ОМІ