Служимо Богові та людям у Тиврові!

розміщено в: Новини | 0

Хочемо поділитися трохи нашим служінням у цей не легкий час Вітчизняної війни з росією. У Тиврівському Монастирі під опікою св. Євгена де Мазенода в даний момент проживає нас 6 осіб: 4-ри священники, один брат-ченець та семінарист.

На початку варто зазначити чотири головних напрямки нашого служіння, а саме: дущпастерство в парафії та душпастерство переселенців з фронтових куточків України, опіка духова і допомога Захисникам, гумонітарна допомога та медійне служіння через телебаченні Віковічного Слова.

Почнемо з початку відносно служіння в парафії та переселенцям ми вирішили це не розділяти оскільки усі разом намагаємося інтегруватися, допомагати один одному, разом працювати та молитися, що до речі дуже гарно виходить. Цим питанням перш за все займається о. Христофор Махельський ОМІ. Від початку війни через наш монастир пройшли сотні біженців та біля 40 осіб затрималося і проживає разом з нами.

Ідемо далі. Оскільки в нашому домі є капелан КВК ХСП о. Вадим Дорош ОМІ то він опікується духовою опікую військових та допомогою матеріальною для їхніх потреб у цьому служінні допомагають йому миротворці ХСП: Михайло Рошак, Оля Пастух, В’ячеслав Панченко, Сергій Колеснік.

У зв’язку з потребою, яка виникла ми почали займатися гуманітарними питаннями. Дякуючи місіонерам облатам з Польщі та іншим добродіям два наших співбрата о. Андрій Рак ОМІ та брат Себастьян Янковський ОМІ почали возити з Польщі гуманітарну допомогу якою ми потім ділемося із переселенцями, Захисниками, як у Тиврові так і через волонтерів доставляємо у різні області України зокрема: Київ, Чернігів, Полтава, Миколаїв, Харків, Житомир тощо.

Врешті не менш важливе служіння в телебаченні. У зв’язку з війною телебачення EWTN Україна тимчасово проводять трансляції з нашого тиврівського Санктуарію Матері Божої та мучеників за віру. Цим перш за все займається о. Олександр Зелінський ОМІ та семінарист Сергій Колеснік ОМІ.

На сам кінець хочу підкреслити, що бачимо велику Божу допомогу і за все Йому дякуємо. Дякуємо також усім хто допомагає, як в Україні так і за її межами. Дякуємо волонтерам та парафіянам, кухарям усім мешканцям Тиврова та околиць за цю єдність і співпрацю. Нашим братам в Ісусі Христі правосланим на чолі з о. Богданом та протестантським спільнотам за спільну молитву у намірах миру та перемоги над Ворогом! Постійно молимось і допомагаємо нашим військовим і дякуємо їм за мужність і жертовність і захисті Батьківщини. Молимось також за всіх хто віддав своє життя за Україну.