«Цей храм вказує на Небо» єп. Віталій Кривицький

розміщено в: Новини | 0

У неділю, 20 лютого, київський костел св. Миколая був повторно посвячений після пожежі. Святу Месу у прибраному та облаштованому для молитви храмі очолив єпископ Віталій Кривицький SDB. Протягом тижня парафіяльна спільнота готувалась до цієї події, адже треба було приготувати святиню та все необхідне для молитви.

Врешті у центрі пресвітеріуму поставлено дарохранительницю, як це було від самого початку (від 1909 року).  Свята Меса розпочалась з обряду повторного посвячення святині. «Це не консекрація, а посвячення місця, де ми відтепер будемо постійно молитися», – підкреслив єпископ Кривицький. 


Євангельський фрагмент на цю неділю подає умови, за яких можемо називатись Божими дітьми: це любов до ворогів, милосердя та пробачення. Слова про любов до ворогів, які ми не раз чули, у цей час звучать дуже промовисто, адже ми сьогодні багатьох можемо назвати нашими ворогами. Наше завдання – навчитись їх любити. Перше і друге читання говорить про поставу щодо ворогів. «Про реакцію «земних» людей ми знаємо, а про реакцію Божих людей ми чуємо з уст Христа», – наголосив єпископ Віталій. 

Готичні храми, завдяки своїй архітектурі, як палець, вказують на небо. Сьогодні костел св. Миколая через пожежу та протиаварійні роботи з вигляду став меншим, однак це не значить, що маємо забути про його призначення – вказувати на небо. Саме це місце, наша святиня, допомагають нам інакше дивитись на життя, тут ми досвідчуємо переміни, аби жити згідно Христового вчення. На завершення Святої Меси настоятель парафії о. Павло Вишковський ОМІ подякував парафіянам та всім, хто спричинився до прибирання святині та облаштування місця для молитви. Також він повідомив про зміни, що відбуваються з огляду на приготування до прийняття храму парафією. 

Відтепер щовечора, крім понеділка, у храмі буде звершуватись вечірня Євхаристія. Щодня перед ранковою Святою Месою та після вечірньої відбуватиметься виставлення Пресвятих Дарів та молитва в намірі миру в Україні. Деталі щодо молебнів можна знайти на сторінці парафії.

Після Євхаристії відбулось виставлення Пресвятих Дарів та молитва за мир в Україні. 22 лютого, за 100 днів до передання храму парафії, запланована прес-конференція, яка також транслюватиметься на EWTN.

Джерело: КМЦ