206 років від заснування Місіонерів Облатів Марії Непорочної

розміщено в: Новини | 0

Слава Ісусу Христу!

25 січня, свято Навернення св. Павла. Для нас місіонерів облатів це є подвійне свято оскільки в цей день ми святкуємо день коли постала наша перша спільнота місіонерів в Екс Прованс у Франції – 206 річниця.

Молодий священник Євген де Мазенод у 1816 році, якого Дух Святий надихнув і наповнив любов’ю та співчуттям до бідних, щоб проголошував їм Євангеліє. Він об’єднав навколо Ісуса Христа, невелику групу священиків, щоб жити у спільноті, проповідувати Добру Новину убогим та самим зростати у святості. Перша спільнота місіонерів проживала в викупленій частині в минулому знищеного Французькою революцією кармилітського монастиря. Перша спільнота жила дуже скромно і замість стола у них на двох діжках стояла дошка на якій вони їли. Від самого початку існування вони ревно проголошували Євангеліє убогим.

Сьогодні є багато тисяч людей: місіонерів та місіонерок, друзів місій та молоді, яка живе харизмою св. Євгена де Мазенода – євангелізації убогих. Зі святом усіх! Молимося один за одного у цій нашій великій облатській родині.