о. Павло Вишковський ОМІ призначений на настоятеля парафії св. Миколая в Києві

розміщено в: Новини | 0

Улюблені Брати і Сестри, сьогодні на завершення Євхаристії мій наступник – новий настоятель Делегатури о. Віталій Подолян ОМІ у присутності всіх Місіонерів Облатів оголосив для мене Божу волю, а під вечір вручив мені декрет послуху і призначення.

Отже, Господь посилає мене до багатостраждальної парафії святого Миколая в Києві, де я буду настоятелем чернечої та парафіяльної спільноти. Зі смиренням і послухом я приймаю цей обов’язок, усвідомлюючи велику відповідальність, покладену на мене. Це, передусім, цілковита передача святині у постійне користування парафії – про що віряни безперервно клопочуться впродовж 30 років. Храм обіцяли повернути вже не один раз і не один президент, а проблема й досі залишається не розв’язаною. Тому спільно з Вами, дорогі парафіяни, будемо боротися, щоб влада свої обітниці дотримала; щоб цей «червоний дракон», який довів Божий дім до такої руйнації, назавжди залишив святиню 1 червня 2022 року.

Свої перші слова я хочу скерувати насамперед до всіх парафіян. До тих, які щонеділі є з нами на Євхаристії, і водночас до тих, що через пандемію чи просто через небажання збиратися в підвалі (катакомбах), як у перші віки християнства, залишили парафію. Запрошую Вас усіх на Святу Літургію щонеділі та у свята, а особливо 30 січня, у неділю, о 13:15, коли згідно з Канонічним правом отець декан урочисто довірить мені парафію і введе на посаду настоятеля.Тому щиро прошу Вас про молитву, щоб я зумів якнайкраще реалізувати Божу волю у цьому служінні. Кожного з Вас доручаю заступництву Пресвятої Богородиці Марії та опіці святого Миколая – покровителя нашої парафії і надзвичайно шанованого святого на українській землі. У нашому храмі маємо його цілющі мощі. Отже, пам’ятаймо про це, якнайчастіше звертаймося до цього Чудотворця в наших потребах і випрошуймо потрібні благодаті для нас самих, для нашої парафії, міста і всієї України.ПодобаєтьсяКоментуватиПоширити