Місіонер з Іспанії у гвіанському Санктуарії святого Йосифа

розміщено в: Новини | 0
о. Андрій Гавліч ОМІ

25-27 серпня монашу спільноту Місіонерів Облатів Марії Непорочної відвідав співбрат о. Андрій Гавліч ОМІ, який родом з України та проголошує Євангеліє у Іспанії. О. Андрій в часі перебування у Гнівані розповідав нам про своє служіння в Іспанії та Італії також 26 серпня очолив Євхаристію з формулярію про святого Йосифа та виголосив у нашій святині проповідь. Як сам згадував, що для нього св. Йосиф має велике значення і він щовечера молиться за Його заступництвом. Варто пригадати, що Отець в минулому році прийняв скапулярій святого Йосифа у нашій святині тим самим обирав, Його за свого заступника у небі.

О. Андрій Гавліч ОМІ – українець. Родом із тернопільщини. Народився і виріс в Тернополі де належав до парафії УГКЦ. Виховавшись в католицькій Церкві східного обряду через складну економічну ситуацію в Україні та не тільки, прийняв рішення поїхати, як заробітчанин до Італії – Неаполя, де працював декілька років. Потім переїхав до сусідньої країні – Іспанії. Будучи в Мадриді познайомився з активною, віруючою молоддю, яка своїм прикладам допомагала йому дозрівати у вірі. Врешті в часі сповіді вирішив, що має посвятити своє життя повністю Богові на 100 %, захотів стати місіонером. У тому часі він був запрошений до однієї місійної спільноти. Були це облати. Там він відчув, що це його місце. Будучи емігрантом почувся своїм. В Познайомився з Місіонерами Облатами Марії Непорочної і захопився способом їхнього служіння молоді, близькості людей і простоті мови в проповідувані Слова Божого. Наступним рішенням було вступити до цього Згромадження. Його дорога до остаточного «так» була довгою і не простою: о. Андрій 4 роки поглиблював покликання в Іспанії та 7 – в Італії, а ще майже 2 роки був в Україні: 9 місяців у преновіціяті в Обухові, а також відбував річну практику в парафії святого Миколая в Києві та при Католицькому Медіа-Центрі й «Телебаченні Віковічного Слова».

Врешті настала велика радість 15 грудня 2018 р., прийняв священицькі свячення, прийнявши декрет, що є священником з можливістю відправлення Літургії в двох обрядах.

Дякуємо Богові за спільну молитву з о. Андрієм Гавліч ОМІ та бажаємо йому всіх потрібних благодатей у служінні Богові та людям.