Молодіжний християнський фестиваль «Подих життя» 2020 відбувся!!!

розміщено в: Новини | 0

«Все проходить, тільки Бог вічний» Саме ці слова були перед нашим зором на молодіжному християнському фестивалі «Подих життя», який проходив з 24 по 26 липня в смт. Тиврів (Вінницька область). Вони нагадували нам, що не дивлячись на важкі часи, на пандемію, що охопила цілий світ – Надія є. А Надія –це Господь.

Цьогорічний фестиваль проходив в карантинних умовах і відрізнявся від попередніх, але можливо саме це і зробило його прекрасним.

За цей короткий проміжок часу, ми мали змогу ще глибше пізнати Бога та поглибити свої відносини з Ним. У цьому році фестиваль був присвячений темі християнського антивірусу та покликанню. На конференції, яку проголошував о.Петро Врублевський ОМІ ми мали нагоду почути і переконатись що єдиним і діючим антивірусом для християн є Ісус Христос. Також доторкнулися серця слова, щодо того поглиблення своїх відносин з Богом та іх розвитку.

Під час конференції, яку провадив о. Блажей Гавлічек ОМІ поглибили свої знання щодо покликання молодих людей, і прийшли до висновку, що дуже важливо віднайти свій шлях і йти ним, і тоді можна осягнути щастя. І не обов’язково обирати богопосвячене життя, Господь може кликати тебе до чогось іншого. Після конференції, мали нагоду поділитись своїми думками в групках та мали вечір свідчень молоді, під час якого дізнавались про те як Господь змінює наші життя.

Пам’ятали і про те, що переживаємо важкі часи карантину, тому ділились свідченнями того, як він позначився на нашому християнському житті та повсякденному житті. Окремо варто відзначити можливість нічної Адорації, час коли кожен міг поговорити з Богом один на один. Чи просто побути з Ним. Зокрема мали чування цілу ніч, під час якого кожен в різний спосіб спілкувався з Господом: за допомогою молитов, пісень, тиші, споглядання, сповіді.

Кульмінацією нічного чування була зустріч світанку за прославою Бога та яскравий приклад того, як Господь ніжно розвіює темінь ночі і Воскресає в новому дню. Мали Служби Божі, які були серцем наших днів у Тиврові. На одній із них мали можливість почути проповідь від єпископа Яна Нємца, який також завітав на фестиваль. Мали нагоду відвідати екскурсію Меморіалу «Мучеників за ііру ХХ ст. в Україні», яку організував нам о. Павло Вишковський ОМІ. Цей час був дуже насиченим.

Нові знайомства, нові відкриття. Кожний виніс для себе щось інше з цього фестивалю. Але що нас об’єднувало, це радість від того, що не дивлячись ні на які обставини, Господь є з нами, що з Ним все є можливим. Він насправді є нашою силою. І це можна було побачити в змучених після нічного чування, але наповнених щастям і спокоєм від Любові Господа яку досвідчили учасники цього чування. В цих очах була справжня. В цих очах був живий Бог.

Організаторами молодіжного християнського фестивалю є згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної, яке делегувало оо. Христофора Махельського ОМІ та Вадима Дороша ОМІ для його проведення.

Дякуємо також семінаристам, постулантам, кандидату до Згромадження, молоді, парафії в Тиврові та місцевій спільноті облатів на чолі з о. Віталієм Подолян ОМІ за допомогу в проведені та організації цієї зустрічі.

Автор статі Марія – Тереза Шибанова