Облат, який прийняв єпископські свячення в часі світової пандемії COVID-19

розміщено в: Новини | 0

Нещодавно в урочистість св. Євгена де Мазенода – Засновника Місіонерів Облатів Марії Непорочної, о. Чарлі Інзон ОМІ (Charlie Inzon) в Філіппінах був рукоположений до єпископського сану. Сам сказав про цю подію так: «Я уже отримав щедро, благодаті від Господа, а цей дар бути єпископом є не для мене лише для людей, яких мені довірено, щоб їх кохав, був для них провідником та турбувався про їхнє спасіння».

На урочистості свячень було присутніх лише 10 осіб тому уже тоді коли його запитували про дану ситуацію пов’язаною із пандемією короновіруса у якій він приймає рукоположення до єпископського сану він відповідав: «мої свячення відбуваються без зайвих феєрверків у спосіб простий та звичайний (…) Тому що сам Господь був при мені, коли я отримував Святого духа за посередництвом єпископів. Які уділяли мені єпископських свячень»

Звичайно хоч сама урочистість відбувалася в присутності 10 осіб та була також можливість доєднатися до спільної молитви в режимі on-line, з якої скористалися тисячі вірних не лише з дієцезії, але усього світу.

Після урочистості о. єп. Чарлі дякував всім хто товаришував йому на цій дорозі за Ісусом Христом. Передусім згадав за своїх батьків, родичів та друзів. Потім продовжуючи подякував згромадженню Місіонерів облатів Марії Непорочної передусім за розвивання в його покликанні місійного духу та облатської харизми. Подякував всім вихователям та Провінціалам. Врешті подякував єпископам, які його висвячували та усім присутнім.

Варто також тут згадати момент спломенів єпископа з моменту номінації. Так ось. Єпископ Чарлі згадує, що після номінації не було можливості поїхати до літургійних магазинів, щоб придбати літургійні шати потрібні до свячень тому: «Святий дух повів мене в напрямку наших архівних пам’яток. Тому перстень і пасторал маю від Єпископа Бена від Ісуса (Bena de Jesus) – четвертого апостольського вікарія в провінції Йойо. Хрест, пекторал та сутана після єпископа Сміта – другого апостольського вікарія в провінції Йойо. Натомість моя митра та орнат належать архієпископу Лампона – п’ятого апостольського вікарія в провінції Йойо. Ось так мої попередники подбали про мої майбутні свячення та щоб я міг прийняти єпископські обов’язки».

На сам кінець о. Чарлі Інзон звернувся до усіх з проханням, щоб молилися у його намірах, щоб міг виконувати божу волю, маючи повну свідомість, що довірені йому обов’язки несуть із собою багато роботи та труднощів.

Дякуємо Богові за нового єпископа облата у Філіппінах. Огорнімо його нашою щирою молитвою.

Джерело: oblaci.pl