Прийняття до Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні – двох кандидатів до постулату

розміщено в: Новини | 0

28 червня в тиврівському монастирі Місіонерів Облатів Марії Непорочної відбулася важлива подія. Двоє кандидатів до нашого місійного згромадження: Віталій Романенко та Олександр Шклярук, після певної духової підготовки та реколекцій у квітні та травні сьогодні прибули з відповідними документами до вступу на розмову з настоятелем Делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні та Росії – о. Павлом Вишковський ОМІ.

Після представлення кандидатів відповідальним за покликання в Україні – о. Вадимом Дорош ОМІ, хлопці мали індивідуальні зустрічі з настоятелем Делегатури та були прийнятті до постулату нашого місійного згромадження місіонерів облатів. Після прийняття відбулася адорація Ісуса в Найсвятіших Таїнах та Євхаристія, яку очолив і виголосив проповідь о. Павло Вишковський ОМІ. Також на Службі Божій були присутні о. Віталій Подолян ОМІ, о. Вадим Дорош ОМІ, брат Ян Матушек ОМІ та парафіяни тиврівської парафії св. Архангела Михайла. Після Духової частини відбувся святковий обід. Постуланти мають розпочати своє формування в нашому Згромадженні у постулаті з 1-го вересня цього року. Нажаль ще один кандидат, Михайло Бучковський, не зміг вчасно повернутися із Польщі тому його вступ до постулату розглядатиметься після повернення із закордону.

Варто при цій нагоді пригадати чим є постулат. Отже що таке постулат?

Молода особа живе на протязі року чи двох в нашій монашій спільноті в м. Обухові з метою розпізнати свого покликання і пізнання нашої харизми та діяльності. В тому часі постулант вчиться молитви, працює з убогими, має постійного провідника душі і відповідального за постулат, який допомагає розпізнавати покликання на закінчення цього часу розпізнання кандидат приймає рішення, чи хоче продовжувати своє формування до богопосвяченого життя чи повертається до дому. Друже, як мінімум, якщо розпізнаєш, що це не твоє то зглибиш свої відносини з Ісусом Христом, пошириш свої знання про християнські цінності та пізнаєш себе.

Дякуємо Богові за хлопців, яких сьогодні було прийнято до згромадження Місіонерів Облатів марії Непорочної бажаємо їм потрібних Божих благодатей на цій прекрасній та водночас не простій дорозі.

 Можливо і тебе сьогодні кличе Господь, щоб зглибити з Ним свої відносини, щоб піти за Його голосом і служити вбогим у нашому місійному згромаджені. Якщо відчуваєш таке покликання не бійся піти за голосом. Який чуєш у своєму серці. Усі потрібні інформації можу тобі надати а номером: 0967051994 о. Вадим або е-mail: poklykaniaomi@gmail.com