Дев’ятниця до Св. Євгена Де Мазенода – 7 день – Відкриватися на Святого Духа

розміщено в: Новини | 0

ТРЕБА ВІДКРИТИСЯ НА ДАРИ СВЯТОГО ДУХА

Останнім часом в Церкві все частіше говорять про Святого Духа. Виникло “харизматичне Відновлення в Святому Дусі” – Дух Святий продовжує діяти в Церкві. Під час Хрещення і Миропомазання всі ми отримали Святого Духа. Він неустанно закликає нас до служіння нашим ближнім. Можна сміливо стверджувати, що завтрашня Церква в значній мірі буде залежати від того, наскільки християни відкриють в собі дари Святого Духа, чи приймуть їх і який плід принесуть вони в їхньому житті та на благо всієї Церкви.

Євген де Мазенод цілковито довірився Духові Ісуса Христа. Тривалий час перебуваючи біля Пресвятих Дарів, вслуховувався в те, що Ісус хотів йому сказати. Вмів бути постійно відкритим на Нього і на Його дари. “Мушу позбутися всіх недосконалостей і подолати всі перешкоди, аби полегшити дію Святому Духові. Дух Божий мусить стати єдиним Господом моєї душі, єдиним джерелом моїх думок, прагнень і постанов. Мушу весь час наново відкриватися на Його діяння: перш за все через молитву у тиші, а потім через покірне виконання того, що Він хоче. Мушу дозволити Йому зростати в мені; мені треба відійти від усього, що могло б перешкодити Його діянню”. (з нотаток 1837 року, перед прийняттям єпископського служіння в Марселі).

Ця відкрита позиція в величезній мірі допомогла йому, коли він разом з іншими працював над відновленням Церкви. В такому дусі постійно додавав відваги всім тим, які з ним співпрацювали. В тому відкритті на діяння Духа Святого бачив найправильніше протиставлення невір’ю людей того часу.

Молитва

  • Отче наш, Радуйся Маріє, Слава Отцю.
  • Духу Отця і Сина,

Змилуйся над нами, людьми слабкої віри, і навчи нас довіряти Твоїм дарам, відкрий наші серця на Тебе.

Забери від нас серце камінне і дай нам серце з тіла і крові,

серце, яке відчуває радість, коли наслідує Тебе,

серце, розпалене Твоїм жаром,

серце, зміцнене Твоєю любов’ю, здатне помітити поміж здорових тих, які нездужують.

Дай нам силу зцілити тих, які не відчувають любові і залишаються байдужими,

аби не ставили свої життєві плани понад усе,

але вміли коритися Твоїм тихим натхненням.

Амінь.

-Святий Євгене, в Тобі палав Святий Дух, який є любов’ю Отця і Сина, Він немов вогонь і світить неначе смолоскип:

Випроси для нас все більшу відкритість на Його діяння в нас і дай нам сильну волю, щоб ми за допомогою цих дарів Святого Духа діяли для блага наших ближніх. Амінь.

_____________________________

Молитву можна розширити:

  • Роздумами над текстами: Єз 33, 25-27; або Єр 31, 31-34; або 1 Кор 12, 1-11;
  • помолившись ІІІ славну таємницю Розарію: “Ти, Котрий зіслав нам Святого Духа”.