Покликанні до милосердя

розміщено в: Новини | 0

Неділя Божого милосердя, це нагода поставити в центрі уваги милосердного Бога, Який запрошує всіх повернутися до Нього. Це нагода, щоб переживати у щоденному житті милосердя, поширене Отцем на нас і дозволити Богові, Який бажає розділяти з нами своє життя, знайти нас.

Ісус стверджує, що милосердя не є лише діянням Отця, а й критерієм для розуміння того, ким є його справжні діти – пояснює Папа Франциск в Буллі Misericordiae vultus № 9. «Як я прагну, щоб наступні роки були позначені милосердям, щоб іти до кожної людини, несучи доброту і сердечність Бога! Нехай до всіх – і віруючих, і далеких від віри зможе дійти бальзам милосердя як знак, що Царство Боже є присутнє посеред нас» (Misericordiae vultus, № 5).

Милосердя Боже для сучасної людини має особливе значення, оскільки безперервно допомагає нашій вірі бути живою. Безумовно, Боже Милосердя для людей повинне мати першочергову цінність. Милосердя Небесного Отця могутніше від Його справедливості, тому й утримує увесь всесвіт в існуванні. Свята сестра Фаустина Ковальська з величезним неспокоєм говорила про океан гріха, який постійно збільшується, але разом з тим стверджувала, що світ рятує тільки милосердя.

Людство ще ніколи настільки не потребувало Божого Милосердя, як потребує його сьогодні. Милосердя нескінченного, реального, яке додавало б сил і надії. Ми невпинно потребуємо споглядати таємницю милосердя, що є для нас джерелом радості, спокою і миру, а також умовою нашого спасіння.

Слово Милосердя об’являє Пресвяту Трійцю, це найвищий і остаточний акт, в якому Бог виходить нам назустріч. Милосердя – це основне право, що закладене

в серці кожної людини, коли вона щирими очима дивиться на свого ближнього, що зустрічається на її життєвій дорозі.

Милосердя – це дорога, що єднає Бога з людиною, оскільки дає надію бути возлюбленим назавжди, незважаючи на обмеження, якими є наші гріхи. Тому варто повертатися до слів святого Йоана Павла II, який говорив в Лаґєвніках, що тільки

«в Милосерді Бога світ знайде мир і щастя».

Милосердний Ісус хоче нам жертвувати свою любов, але Справжню і вічну. Хоче нам жертвувати своє милосердя, через яке кожна людина може відшукати сенс життя і свою життєву дорогу, дорогу до справжнього щастя, а не до оманливого задоволення. Щоправда, всі ми добре розуміємо, що це надзвичайно важко сприйняти… Люди невпинно гоняться за кар’єрою, за грошима, не маючи часу ні на сім’ю, ані на Бога. Це велика трагедія сучасноті. Культ Божого Милосердя, як писав кардинал Анд рій Марія Дескур, є неначе «антибіотиком протии моральних хвороб нашого століття».

            Бог хоче діяти і в нашому житті. Відкриймося на Його милосердя. Кожен з нас унікальний і неповторний дар Господа. У Нього є задум стосовно кожного з нас. Через різні життєві обставини Він відкриває перед нами свою волю й очікує від нас свідомої і зрілої відповіді. Бог хоче, щоб у нас жив Ісус Христос, і щоб ми несли Його в цей світ. сьогодні Він хоче, щоб кожний з нас прийняв і виконав своє унікальне завдання в цьому світі.

Більше у книзі: Пізнай своє покликання…