Святий вечір із безпритульними

розміщено в: Новини | 0

На території парафії Марії Матері Церкви у Києві безпритульні та потребуючі Києва мали змогу разом пережити Святвечір. У вівторок, 6 січня, Релігійна Місія “Карітас-Спес” та брат Себастіан Янковський ОМІ приготували почастунок, не забракло також молитви

Це вже 6-й рік поспіль безпритульні мають можливість разом пережити навечір`я Різдва. І здається, якщо на них подивитись, то всі щасливі, охайно вдягнені та гарно виглядають, посміхаються. Однак кожен має за своїми плечима непросту історію життя. Наприклад, Сергій з Києва, на вигляд досить приємний чоловік, швидко йде на контакт, щиро посміхається. Він на такій благодійній вечері, яку організовують у парафії на бульварі Перова, вже втретє, йому тут дуже подобається. “Приємно перебувати у такому колі. Де я ще можу так провести час? З найближчих у мене нікого немає, я – сирота. Я познайомився з братом Себастіаном, він дуже добра людина”, – підкреслює Сергій. Він мав дружину, але не живе з нею, дітей не було, бо жінка втратила дитину під час вагітності. “Зараз я з Богом, Який мене змінив. Буду намагатись бути Йому вірним”, – підсумував Сергій.

Серед волонтерів, що допомагали були і молодь, і навіть цілі родини, і ті, хто колись був безпритульним, а зараз змогли змінити щось у своєму житті. Нам вдалося поспілкуватись із кількома молодими волонтерами, що цього року вперше взяли участь у такому заході. Це 16-річна Саша з Києва, що належить до парафії св. Миколая у Києві. “Мене запросили, і я вирішила спробувати”, – розповідає дівчина. Разом із Сашею з парафії приїхав Домінік, який мав сьогодні вихідний день. “Я не хотів марнувати вільний день на те, аби просто валятись в ліжку. Прийшов сюди щось зробити”, – розповідає хлопець. Натомість Олександр, ще один молодий хлопець, але на благодійній вечері він вже не вперше. “Щороку маю цю можливість поділитись радістю з народження Христа з іншими. Хочу, щоби ці люди, які святкують Різдво в інший час, також змогли відчути цю радість, хочу їм послужити”, – підсумував Олександр.

Під час вечері до присутніх, а їх цього року зібралось майже 200, зі словом звертались: о. Петро Жарковський, президент Релігійної Місії “Карітас-Спес” в Україні, який також передав вітання від Апостольського нунція в Україні, який не зміг цього року бути присутнім; єпископ Віталій Кривицький SDB, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії, який заохотив присутніх побачити у тому, хто сидить поруч свого ближнього та відчути себе частиною Божої родини, занести тепло різдвяних свят всім тим, кого зустрінуть; о. Павло Вишковський ОМІ, настоятель делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної, підкреслив, що служіння брата Себастіана вже протягом 7 років є реалізацією харизми Згромадження і побажав кожному відчути близькість Бога не лише сьогодні, а й протягом цілого року. Бажаємо усім Божого благословення.

Залишити відповідь