Початок навчального року у нашій облатській семінарії

розміщено в: Новини | 0

1 жовтня 2019 року традиційно в Вищій Духовній Семінарії Місіонерів Облатів Марії Непорочної відбулося урочисте відкриття нового навчального року та представлення першокурсників, які в цьому році розпочинають своє навчання.

Святкування початку навчального року  розпочалося від урочистої Євхаристії о 10.00, яку очолив о. єпископ помічник  Познанської архедієцезії – Шимон Стувковскій.

Після Літургії усі семінаристи, викладачі та гості перейшли до актового залу де відбулася друга частина зустрічі. Напочатку о. Юзеф Вчісло ОМІ – ректор семінарії – мав привітальна промову. Потім декан – о. Гжегож Руранський ОМІ – навчального закладу мав доповідь відносно навчального процесу.

Після чого традиційно о. Провінціял, Павло Зайонц ОМІ, вручив студентські квитки першокурсникам, яких у цьому році прийшло 9-ть осіб з різних країн.

семінарист Святослав Чернецький ОМІ
семінарист Сергій Колесник ОМІ

Чотири семінаристи з Польщі, два семінаристи з України (Fr. Сергій Колесник ОМІ та  Fr. Святослав Чернецький ОМІ) і по одному першокурснику з Білорусії, Нігерії та Камеруну.

Далі відбулась перша урочиста лекція, яку мав о. доктор Давид Стельмах на місійну тему. До речі бабка цього професора походить з України.

На закінчення мав промову наш настоятель польської Провінції до якої належить наша Делегатура В Україні та Росії. Після чого усі перейшли до їдальні на святковий обід. Дякуємо Богові за першокурсників і бажаємо їм доброго здобування знань, щоб потім служити людям.

Залишити відповідь